- Reklama -

Julien vyrovnal klubový rekord Bostonu, Tomáš Fleischmann se poprvé trefil za Chicago

- Reklama -

Boston stále nemá v boji o play off ve Východní konferenci nic jistého, takže se každý bod počítá. Tentokrát měl ale trenér Claude Julien o důvod víc se radovat. Kouč Bruins vyhrál pro tento klub 387. zápas a vyrovnal týmový rekord Arta Rosse. Další výhrou se stane v počtu vítězství nejúspěšnějším trenérem v bostonské historii.
Julienova trenérská bilance v základní části NHL je aktuálně 925 zápasů, 506 výher, 301 porážek, 108 proher a 10 remíz. Za devět let ve službách Bostonu vyhrál 387 z 687 utkání, prohrál 215 po základní hrací době a dalších 85 po prodloužení nebo nájezdech.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Věc, která mi přichází na mysl, je pokora,“ řekl ke svým výsledkům skromně Claude Julien, jenž kromě Bostonu působil ještě tři sezóny v Montrealu (2002-04, 2005-06) a necelý ročník v New Jersey (2006-07).
„Ten chlap je tady legendou. Ikonou. Nemám trofej, která by nesla mé jméno. Tohle všechno jsou věci, které dělají mezi mnou a Artem Rossem velký rozdíl,“ uvedl rodák z Blind River na adresu Arta Rosse.
„V počtu výher mi pomohl hlavně fakt, že jsem se těch posledních devět let vyhnul vyhazovu. Cítím se šťastný, ale především ze všeho nejvíc pokorný, že jsem toho dosáhl,“ dodal pětapadesátiletý kouč.
Čtvrteční výhra bylo o to cennější, že přišla proti silnému Chicagu. Domácí Medvědi kráčeli za dvěma body od první minuty. Po první třetině vedli po brankách Bergerona a Marchanda 2:1, po druhé po trefách Spoonera a Erikssona (asistence David Krejčí) 4:2. Ve třetí už gól nepadl.

Za hosty se trefili Jonathan Toews a Tomáš Fleischmann. Patrick Kane, jenž v předešlých osmi utkáních bodoval dvanáctkrát, vyšel tentokrát naprázdno.
Malou radost si udělal český útočník, který přišel do Chicaga před uzávěrkou přestupů a ve čtvrtek vstřelil svůj první gól v novém dresu. Raska v bráně domácích překonal střelou z levého kruhu po přihrávce do jízdy od Teravainena.
„Nebyli jsme dost živí. Když je necháte diktovat hru fyzicky, dostanou se do mnoha šancí,“ zlobil se kapitán Blackhawks Jonathan Toews. „Samozřejmě dostali se do vedení a těžko se to obracelo, zvlášť když hráli takhle dobře.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -