- Reklama -

Když se řekne hokej, znamená to Bettman a Crosby

- Reklama -

Podesáté během posledních třinácti let označil prestižní časopis The Hockey News nejvlivnějším mužem v zámořském hokeji komisaře NHL Garyho Bettmana. V první desítce žebříčku Power and Influence, tedy „síly a vlivu“, najdeme ještě dalších sedm funkcionářů a jen dva muže, kteří se o popularizaci nejrychlejší kolektivní hry starají přímo na ledě.
Bettman v inkriminovaném období nestanul na nejvyšší příčce pouze v letech 2008 a 2009, kdy ho předstihl pittsburghský kapitán Sidney Crosby, a v roce 2011, kdy dostal přednost tehdy čerstvě zvolený výkonný ředitel hráčských odborů Donald Fehr. Právě tito dva muži se v letošní edici seřadili na dalších medailových příčkách za nejvyššího šéfa slavné soutěže.
Kdo další ještě nejsilněji tahá za nitky hokejového dění v Severní Americe, případně poutá největší zájem fanoušků? Majitelé, ligoví činovníci, trenér a jak už bylo řečeno, také jeden hokejista. Než budete číst dál, zkuste chvíli hádat, poskytneme vám čas krátkou „reklamní přestávkou“. Ale jako nápovědu ji neberte…

Možná vás to překvapí, ale ještě před svým vstupem na nejslavnější scénu se na páté místo žebříčku The Hockey News zařadil jeden z favoritů letošního draftu Connor McDavid.
„Podívejte se zpátky do hokejových kronik a uvidíte, jak se juniorští hokejisté titulovaní ‚Next One‘ stávali pro celou svoji generaci talenty, kteří byli hybnou silou na ledě i mimo něj. Přesně to se děje McDavidovi,“ vysvětlují redaktoři sportovního periodika.
První desítka žebříčku Power and Influence:

OsobnostOrganizaceFunkce
Gary BettmanNHLkomisař
Sidney CrosbyPittsburgh Penguinskapitán
Donald FehrNHLPAvýkonný ředitel
Jeremy JacobsBoston Bruinsmajitel
Connor McDavidErie Otters (OHL)kapitán, předpokládaná jednička draftu NHL
John CollinsNHLprovozní ředitel
Bill DalyNHLzástupce komisaře
Mike BabcockDetroit Red Wingstrenér
Ed SniderPhiladelphia Flyersmajitel
Murray EdwardsCalgary Flamesspolumajitel

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -