- Reklama -

Havlát jediným střelcem Devils. Okposo vrátil Islanders do čela

- Reklama -

Když ve středu zahájilo New Jersey své kalifornské turné výhrou 5:3 nad Los Angeles, figuroval mezi střelci i Martin Havlát. V pátek v Anaheimu se český útočník trefil znovu, bohužel pro hosty jako jediný. Když v 16. minutě za asistence krajanů Eliáše se Židlickým využil přesilovku (video: gól Martina Havláta), bylo srovnáno, ale potom už mířili do černého pouze hráči Ducks. Jakob Silfverberg dvakrát, dva body si připsal také Hampus Lindholm.
Brankář Ďáblů Cory Schneider odstoupil po první třetině kvůli zranění ramena, které mu zřejmě způsobil svou tvrdou střelou Matt Beleskey. Kačeři se díky vítězství 5:1 drží v ligové tabulce na úrovni vedoucího Nashvillu.
Predátoři v utkání proti svému bývalému kouči Barrymu Trotzovi rovněž bodovali naplno, ale ne tak přesvědčivým způsobem jako Ducks. S Washingtonem ještě pět minut před sirénou prohrávali, potom však využil Mattias Ekholm početní výhodu a James Neal v čase 58:20 svým druhým gólem otočil skóre.
Dvakrát poslal kotouč do sítě také Alexandr Ovečkin na opačné straně, čímž svoji střeleckou bilanci z posledních devíti startů vylepšil na osm branek. Domácímu gólmanovi Carteru Huttonovi kryl při Rinneho zranění záda Marek Mazanec.
Na východě patří první příčka znovu NY Islanders poté, co v souboji dvou nejlepších týmů Metropolitní divize zdolali Pittsburgh 6:3. Vlastně se dá říci, že Tučňáky porazil jediný muž – čtyřikrát rozvlnil síť Kyle Okposo. Ostrované po čtvrté výhře v řadě získali už 61 bodů a před Tampou vévodící Atlantické divizi drží těsný náskok, navíc mají dvě utkání k dobru.
Penguins v úvodním dějství potrestali dvě vyloučení domácích a poté ještě vedli v závěru druhé třetiny, ale v poslední části hry čtyřikrát inkasovali. Sidney Crosby dvěma brankami a asistencí zaokrouhlil svoji letošní bilanci na padesát bodů, na stejnou metu se dostal také Jevgenij Malkin (0+1). Oba jsou momentálně nejbližšími pronásledovateli Jakuba Voráčka, na něhož ztrácejí dva body.
Co by se zdálo ještě nedávno nemožné, je letos normální. Hokejisté Winnipegu potřetí v sezóně zdolali Chicago. Přestože do „větrného města“ přiletěli unaveni z předchozího duelu s Dallasem, zatímco domácí čtyři dny odpočívali, jeden z nejlepších týmů posledních let zdolali 4:2. Klíčovým momentem večera byla polovina třetí třetiny, kdy se v rozmezí půlminuty trefili Bryan Little (1+1) a Chris Thorburn.
Gólman Tryskáčů Michael Hutchinson má ze zápasů s Blackhawks průměr jednoho gólu na utkání a úspěšnost vyšší než 97 procent. Za Jestřáby se poprvé v NHL trefil finský nováček Teuvo Teräväinen, jenž v 53. minutě zužitkoval nahrávku Michala Rozsívala od pravého mantinelu.
Vancouverský brankář Ryan Miller podruhé v řadě udržel čisté konto. Jeho výkon je o to pozoruhodnější, že to dokázal druhý den po sobě a navíc opět na soupeřově kluzišti. Po čtvrteční výhře 4:0 nad Philadelphií na něho včera z 28 pokusů nevyzráli ani hráči Caroliny.
Kosatkám stačilo k úspěchu zabrat na plný plyn v prostředním dějství, kdy v rozmezí deseti minut udeřily třikrát. Jen malou útěchou pro Hurikány, kteří zůstávají poslední v Metropolitní divizi, může být fakt, že už skoro měsíc neinkasovali v oslabení.
V Columbusu se dařilo oběma maskovaným mužům, o chloupek lepší byl hostující Henrik Lundqvist. Na švédského olympionika mířilo šestatřicet střel, překonal ho pouze Scott Hartnell ve 44. minutě. Domácí Sergej Bobrovskij kapituloval dvakrát, na obě branky Jezdců nahrál uzdravený Derek Stepan.
Jezdci se po předchozích dvou porážkách s nulou trefili po dlouhých 147 minutách. Modrokabátník Ryan Johansen díky asistenci protáhl svoji bodovou šňůru na dvanáct utkání, což je nejdelší aktuální série v lize.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -