- Reklama -

Ken Hitchcock zaznamenal 693. výhru v NHL. Na Scottyho Bowmana si netroufá

- Reklama -

Několik hráčů Blues říkalo po ranním rozbruslení, že musí hrát lépe, než při posledním těsném triumfu nad Tampou Bay. Na začátku února vyhrálo St. Louis nad Blesky 2:1 a trenér Ken Hitchcock neváhal přiznat, že jeho mužstvo soupeři oba body doslova ukradlo, protože Tampa byla jasně lepší.
Ve čtvrtek to byl úplně jiný příběh. Blues vlétli na soupeře v jeho hale od samého začátku, vytvořili si tlak a od úvodu utkání diktovali tempo hry. Vedení 2:0 po dvaceti minutách narostlo po čtyřiceti minutách už do stavu 5:1, po trefě do prázdné klece nakonec hosté zvítězili 6:3. Bluesmani dopřáli Kenu Hitchcockovi oslavu 693. vítězství v NHL po kvalitním a pěkném výkonu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„V téhle lize nemůžete dosáhnout tolika vítězství bez dobrých hráčů,“ připomněl kouč St. Louis. „Já měl k ruce dobré hráče i trenéry. Na všech místech, kde jsem byl, jsem zažil jen dvakrát výměnu trenéra. Trenérský štáb zůstával stabilní a mezi všemi známý. Myslím, že je to věc, na kterou jsem nejvíc hrdý, že jsme vydrželi pohromadě.“
Hitchcock se 693. výhrou v NHL posunul v historické tabulce nejúspěšnějších koučů před Dicka Irvina, jehož výkon 692 vítězství vyrovnal v úterý po výhře 2:1 nad Arizonou. Vítěznou trefou mu k ní pomohl Čech Dmitrij Jaškin, jenž skóroval také ve čtvrtek proti Tampě Bay, kdy se trefil v přesilovce.
Před respektovaným třiašedesátiletým trenérem už zůstávají v přehledu těch nejlepších jen tři jména. Nepřekonatelný Scotty Bowman má 1244 výher, Al Arbour 782, Joel Quenneville 739.
Hitchcock je v St. Louis čtvrtou sezónu a má ohromující úspěšnost 67,6 procent. Také ve svých předešlých působištích zanechal vynikající vizitku. V Dallasu měl úspěšnost 62,2, ve Philadelphii 61,4, v Columbusu 50,4. Za skvělou bilanci se přitom obecně považuje úspěšnost nad 50 procent.
„Abych dokázal, co jsem dokázal, vyžaduje mít v každém týmu kvalitní hráče,“ připomněl kanadský trenér už v úterý. „V téhle lize nemůžete vydržet dlouho a nemůžete odkoučovat hodně zápasů, aniž byste měli k ruce výborné hráče.“
Na otázku, zda si troufá pokořit Scottyho Bowmana, který však má stále náskok víc než půl tisícovky výher, se jen zasmál. „Ne,“ odmítl tuto možnost už kvůli svému věku. „Nikdy nechcete říkat nikdy, ale to spíš chlapi na pěti stech, co jim je teď čtyřicet nebo padesát, by mohli mít šanci. To si spíš vsaďte na koníčky nebo na golf, než na to, co dokázal Scotty. Vždyť to je prostě neuvěřitelné.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -