- Reklama -

Kings prodloužili spolupráci s trenérem Sutterem

- Reklama -

Ta zpráva byla očekávaná: hokejisty Los Angeles i nadále povede trenér Darryl Sutter. Rodák z Vikingu včera podepsal s vedením kalifornského klubu novou dvouletou smlouvu s roční opcí. Finanční detaily nebyly zveřejněny, ale podle odhadu ESPN si Sutter v každé sezóně vydělá více než tři milióny dolarů.
Zkušený stratég trénuje Kings od 20. prosince 2011, kdy nahradil ve funkci dočasného kouče Johna Stevense, jenž se mužstva ujal po propuštění trenéra Terryho Murrayho. Během prvních tří let dvakrát získal se svými svěřenci Stanleyův pohár. V předešlé sezóně ale Králové jako obhájci v play off chyběli úplně a letos vypadli hned v prvním kole se San Jose poměrem 1-4.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Bylo to jasné a snadné rozhodnutí,“ řekl během pátečního konferenčního rozhovoru Sutter (bilance s Kings: 186-112-45), jemuž budou v pozici asistentů nadále pomáhat John Stevens a Davis Payne. „O žádné jiné nabídky jsem se nezajímal,“ doplnil.
Sutter chtěl v Los Angeles zůstat, ale záleželo mu na tom, aby se s klubem dohodl na víceletém kontraktu. „Bylo to pro mě důležité a často to říkám i mladým trenérů. Kariéra je krátká. Měli by najít správný klub a vytěžit z toho, co nejvíc to jde, aby zabezpečili svoje rodiny.“
Sutter se usadil v South Bay, kde žije se svou ženou Wandou a s jedním ze svých synů Christopherem a nerad bych se zase někam stěhoval. „Byl to velký faktor. Čím jsem starší, tím víc mi na tom záleží,“ sdělil sedmapadesátiletý Kanaďan, který vedl v minulosti také Chicago, San Jose a Calgary.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -