- Reklama -

Kirk Muller se vrací do Montrealu

- Reklama -

Bývalý kanadský hokejista Kirk Muller se vrací do montrealského klubu, kde v 90. letech odehrál čtyři sezóny na postu útočníka a pět let působil jako asistent trenéra. Stejnou funkci bude vítěz Stanley Cupu z roku 1993 zastávat u Canadiens znovu.
„S velkým potěšením oznamujeme jmenování Kirka Mullera do funkce asistenta trenéra Habs. Jsme nemírně potěšeni jeho touhou vrátit se do naší organizace,“ uvedl generální manažer Montrealu Marc Bergevin.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Kirk přináší velké zkušenosti, rozhodovací a vůdčí schopnosti. Nepochybujeme o tom, že tyto atributy budou zásadní ingrediencí pro náš trenérský tým,“ doplnil padesátiletý Bergevin.
Členem trenérského týmu Habs byl Muller od podzimu 2006 až do 27. června 2011, kdy ho angažoval Nashville jako lodivoda svého farmářského týmu v Milwaukee (AHL). Admirals vedl jen v sedmnácti zápasech (10-6-1) a 28. listopadu 2011 se stal hlavním koučem Caroliny (NHL), kde nahradil odvolaného Paula Maurice.
Na lavičce týmu z Raleighu strávil tři sezóny (80-80-27). Vedení amerického celku ho propustilo na začátku května 2014. Šlo o reakci na další nepovedenou sezónu Hurricanes, kteří pod vedením rodáka z Kingstonu potřetí za sebou nepostoupili do play off NHL. V posledních dvou sezónách dělal Muller asistenta v St. Louis Blues.
Mezi lety 1991-95 odehral Muller za Montreal 267 utkání, ve kterých nasbíral 247 bodů. V ročníku 1994-95 vedl Canadiens jako kapitán. „Kirk zná zdejší prostředí. Byl úspěšný jako hráč i kapitán Canadiens. Jeho příchod určitě přispěje k budoucímu úspěchu našeho týmu,“ řekl Bergevin.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -