- Reklama -

Komu fandíte, pane prezidente? Chicagu přece!

- Reklama -

Aréna United Center je každý zápas napěchovaná k prasknutífb-chicago. Ale jednoho člověka byste tady hledali marně. Možná nepatří mezi ty nejvěrnější fanoušky, ale mezi těmi nejmocnějšími je to naprostá špička. Americký prezident Barack Obama dal v pondělí světu jasně nasrozuměnou, komu fandí v letošním finále Stanley Cupu.
Zatímco pro finálovou sérii NBA mezi Clevelandem a Golden States Warriors zachoval status neutrality, v případě NHL má o svých favoritech zcela jasno. Jelikož je znám jako nadšený sportovní fanoušek a svoji politickou kariéru nastartoval v Chicagu, asi není tak těžké pochopit, proč před třetím zápasem finálové série NHL umístil na Twitter fotku, na které společně s kongresmanem Mikem Quigleym třímá dres Blackhawks.


Obama přišel do Chicaga začátkem 90. let. V roce 1996 byl zvolen do senátu státu Illinois, kde úřadoval až do konce roku 2004. Následně úspěšně kandidoval do kongresu (jakožto senátor pro stát Illinois). V lednu 2009 pak vystoupal až ke hvězdám, když stanul v pověstné oválné pracovně Bílého domu.
Na Chicago ale nezapomíná. Zůstává příznivcem místních sportovních organizací, ať už jde o Blackhawks, Bulls (basketball) nebo White Sox (baseball).
Takže nic proti Vám fanoušci Tampy Bay, ale nejmocnější člověk planety fandí Chicagu!
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -