- Reklama -

Kouzlo Hammonda trvá. V úterý ottawský gólman vyrovnal 77 let starý rekord

- Reklama -

Náhradní brankář Senators září. Je neuvěřitelné, co tenhle chlapík předvádí. V sedmadvaceti letech naskočil při marodce v ottawském brankovišti do NHL a najednou není důvod pouštět zpátky do hry obvyklou jedničku. V úterý vychytal Andrew Hammond Carolinu a vyrovnal 76 let starý rekord National Hockey League!
„Hamburglar“, jak nové hvězdě Sens přezdívají, má bilanci jedenácti výher a jedné porážky. Jeho kouzlo stále funguje. Ottawa, která se zdála být zcela mimo hru, je najednou devátá a s odstupem čtyř bodů na osmý Boston sní stále svůj sen o play off. Z posledních čtrnácti utkání dvanáct vyhrála, celkem nastřádala 25 bodů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V den vítězství nad Carolinou to byly přesně dva roky, co tenhle muž podepsal s Ottawou první profesionální kontrakt. Bylo mu už 25 let. Teď se raduje z vyrovnání skoro osmdesát let starého rekordu. Před 77 lety začal Frank Brimsek svou kariéru tak, že v prvních dvanácti zápasech inkasoval jen dvě nebo méně branek. Hammond nyní tento úctyhodný výsledek zopakoval.
Současný hrdina Ottawy se samozřejmě možností vyrovnání nějakého rekordu nezabýval. Zajímají ho výsledky a postup do play off. „Myslím, že mi to pomohlo,“ odpověděl Hammond na otázku, jak je možné, že září v tak vysokém věku. „Uspořádal jsem si svou hru a jsem schopen o ní trochu lépe přemýšlet. Chlapi přede mnou hrají tak, jak čekáte.“
Ottawa vyhrála v úterý na ledě Caroliny těsně 2:1, Hammond měl 35 zákroků. Jeho výsledky jsou ohromující. Ve dvanácti utkáních nepustil víc než dvě branky. 8. a 10. března přitom přepustil své místo obvyklé jedničce Sens Craigu Andersonovi. Ottawa v ten moment prohrála s Bostonem (1:3) a teprve po úporné bitvě porazila Calgary v nájezdech (5:4n).
Jakmile se vrátil do brány Hammond, Senátoři ve čtyřech zápasech inkasovali pouze pětkrát! Nehráli přitom proti žádným lehkým soupeřům, Hammondem za zády dokázali přehrát silné týmy jako Montreal (5:2) nebo New York Islanders (2:1).
Trenér přiznal, že nejen on má s nasazováním brankářů dilema. Hammondovi fandí celá Ottawa, v neděli mu prý dokonce radil jeho kněz. „Šel jsem do kostela a ještě než jsem vstoupil, přispěchal ke mně kněz a říkal mi, že musím postavit Hammonda,“ smál se Dave Cameron. „Otče, děkuji, myslím, že to udělám,“ prozradil svou odpověď.
Hammondova popularita i cena stoupá. Kouč dokonce žertoval na téma, zda o tom všem ví hráčův agent. „Představte si tu vyjednávací pozici, když má na své straně boha! Mohl by to být nejvyšší uzavřený kontrakt v historii Ottawy,“ dodal se smíchem trenér Senators.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -