- Reklama -

Král Henrik už dal sbohem?

- Reklama -

Fanshop týmuNezpochybnitelná stálice brankoviště New Yorku Rangers v posledních 15 letech Henrik Lundqvist se pomalu ale jistě s Manhattanem loučí. Švédský veterán se podle českého Jezdce Libora Hájka měl po posledním letošním utkání s Carolinou rozloučit se svými spoluhráči.
Lundqvist je nesmazatelně spojený s modrou barvou Rangers. Rodákovi z Åre už ale pomalu na dveře klepe čtyřicítka a na záda mu dýchají mladíci Šesťjorkin a Georgiev. Švédská ikona pomalu ztrácela svoji pozici a za 8,5 milionů dolarů ročně je v době platových stropů až příliš velkým soustem.
S New Yorkem je už ale podle všeho rozloučen. Alespoň podle slov českého obránce Libora Hájka, který letos za Rangers odehrál 28 zápasů.
„Po posledním zápase s Carolinou nám Ludqvist řekl sbohem, že je to jeho poslední zápas. Řekl, že neví, jestli bude dál pokračovat, pokud ho vymění nebo vykoupí z kontraktu,“ řekl médiím Hájek.
Lundqvist přišel při draftu v roce 2000 na řadu jako 205. v pořadí. Pokud se po 16 ročnících rozloučí s Rangers, stane se tak po 887 odchytaných zápasech v základní části. Dvanáctkrát hájil klec týmu z Manhattanu v play-off, celkem ve 130 utkáních. Stanley Cup nezískal, přičemž v sezoně 2013-2014 byl velmi blízko. New York však padl ve finále po pěti zápasech s Los Angeles.
Jak to s Henkem bude? Zkusí ještě získat stříbrný pohár někde jinde, nebo brankářské rukavice odloží nadobro?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -