- Reklama -

Královští obhájci bez play off, Hudler se stal hrdinou postupu Flames

- Reklama -

Hokejisté Los Angeles Kings nebudou letos obhajovat svůj triumf ve Stanley Cupu. Jejich naděje na postup do play off ve čtvrtek symbolicky shořely na ledě Calgary Flames po porážce 1:3. Naopak domácí mohli oslavovat postup do vyřazovacích bojů po šesti letech a hodně jim k tomu pomohl český útočník Jiří Hudler, jenž zařídil všechny tři branky utkání.


Vstupte do světa statistik NHL


Jeho galapředstavení odstartovalo už v osmé minutě zápasu, kdy napřáhl k dělové ráně v prostoru mezi kruhy. Jeho střela sice mířila do zadního plexiskla, ale poté se k odraženému puku dostal Johnny Gaudreau a napálil jej do gólmana. Brankáře Kings Jonathana Quicka trefil puk do ramene a než jej stihl zachytit lapačkou, přepadl i s ním za brankovou čáru. Světlo za brankou se však nerozsvítilo a hlavní sudí musel situaci konzultovat s videorozhodčím, než gól uznal.
„Puk se odrazil od zadního plexi přímo ke mně, tak jsem zkusil rychle vystřelit. Jirka viděl puk v brance a začal se radovat, tak jsem začal oslavovat taky. Myslel jsem si, že to byl gól, jenže pak si rozhodčí vyžádali čas na shlédnutí videa, tak jsem začal být trochu nervózní. Ale naštěstí to nakonec dopadlo dobře,“ popsal situaci Gaudreau.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Za necelé tři minuty později vedlo Calgary 2:0, když Hudler z podobné pozice jako v předchozí situaci mířil přesněji. Kings zabrali ve druhé třetině, kdy domácí přestříleli 12:4, jenže Jonas Hiller v brance byl k nepřekonání. Dočkali se až patnáct minut před koncem, kdy nestačil na dorážku Aleca Martineze po předchozí střele Nolana. Definitivně jejich naděje pohasly v poslední minutě, kdy Hudler střelou do prázdné branky pečetil výsledek zápasu.
„Chtěli jsme vyhrát Stanley Cup znovu. A věřili jsme tomu do poslední chvíle, do momentu kdy trefili naši opuštěnou branku. Měli jsme 82 zápasů na to, abychom se do play off dostali a nebyli jsme schopni to dokázat,“ řekl po zápase brankář Quick. Los Angeles, kteří vyhráli Stanley Cup v letech 2012 a 2014, si nezahrají vyřazovací boje NHL poprvé od roku 2009. Posledními šampiony, kteří v následující sezóně nepostoupili do play off, byli Carolina Hurricanes v sezóně 2006/07.
„Těžko teď hledat správná slova. Jsme velmi zklamaní. Tenhle rok jsme zkrátka nepředváděli dobrý hokej. Měli jsme hodně výkyvy, šňůry čtyř nebo pěti zápasů bez bodů, a to se prostě nemůže stávat. Je těžké smířit se s tím, že je konec sezóny,“ smutnil Anže Kopitar.
Zato v Calgary zavládlo nadšení. „Je to paráda. Normálně chcete hrát play off každý rok, ale tady se to nepovedlo šest let, takže je to něco výjimečného. Teď už hledíme dopředu a chceme být připravení. Nechceme se play off jen zúčastnit,“ prohlásil hrdina zápasu Hudler, jenž v letošní sezóně poprvé v kariéře překonal 30 brankovou hranici.
„Jsme partička, které spousta lidí nevěřila, ale i přesto jsme to dokázali,“ vykládal po zápase obránce Calgary Kris Russell. „A pro nás je to o to výjimečnější. A navíc mám pocit, že nám to nestačí. Dostat se do play off je jedna věc a teď můžeme myslet ještě na víc. Dnes jsme si užili hodně zábavy, ale naše práce ještě nekončí. Chceme dále vyhrávat a začneme prvním zápasem v play off,“ dodal.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -