- Reklama -

Krejčí připravil hattrick pro Erikssona. Tahle spolupráce funguje

- Reklama -

David Krejčí vstřelil v novém ročníku už osm branek (o jednu více než v předchozí sezóně zkrácené zraněním), ale má na svém kontě také už čtrnáct nahrávek. Spousta z nich směřovala na Louie Erikssona. Ve čtvrtečním zápase mezi Bostonem a Minnesotou z nich švédský útočník skóroval dvakrát, k tomu přidal ještě jeden přesilovkový gól.
„Mám pocit, že kdykoliv jdu před bránu, vždycky se něco stane,“ pochvaluje si evropskou spolupráci rodák z Göteborgu. „Odtud jsem dal letos většinu svých gólů. Musím v tom pokračovat, hodlám dál chodit do soubojů před klecí.“
Ve 28. minutě včerejšího duelu přímo do ohně nešel, tuhle práci zastal Brett Connolly – a při jeho přetlačované s Jasonem Pominvillem se Erikssonovo nahození odrazilo do sítě od brusle bránícího útočníka Wild. O čtyři minuty později hlavní hrdina večera při početní výhodě navýšil vedení Medvědů. A krátce po přestávce si při přečíslení vyměnil kotouč s Krejčím a dal výsledku konečnou podobu 4:2.
Jednalo se o třetí Erikssonův hattrick v NHL, předchozího dosáhl na Silvestra roku 2009. „Je příjemné přidat další. Už je to nějaká doba, kdy se mi to povedlo naposledy. Stejně milé pochopitelně bylo zvítězit, to byla nejdůležitější věc.“
Při svém minulém hattricku ještě oblékal dres Dallasu. Do Bostonu přišel před dvěma roky v rámci trejdu Tylera Seguina a tuhle okolnost mu budou ještě mnohokrát připomínat. Zvláště poté, co ve své první sezóně v novém klubu přispěl do bodové pokladnice pouze 37krát (částečnou omluvou můžou být otřesy mozku, kvůli nimž vynechal jednadvacet utkání), zatímco u Stars měl hranici nastavenou skoro na dvojnásobek. Loni si napravil reputaci 22 góly a 25 asistencemi, letos se zatím blíží průměru bod na zápas.
„Typově není stejným hráčem jako Tyler,“ upozorňuje trenér Claude Julien. „Tyhle dva nemá cenu srovnávat, jsou to rozdílní hokejisté. Lidé už začínají zjišťovat, že od něho nemůžou čekat 40 nebo 50 branek za sezónu, ale on do našeho týmu vnáší něco jiného. Je to hráč pro všechny situace. Každý trenér má hokejisty, kterým důvěřuje a které může postavit za jakéhokoliv stavu na konci zápasu – a on je jedním z nich. To o něm říká hodně.“
Třicetiletý forvard tedy konečně Bostonu naplno splácí vloženou důvěru, zároveň ale staví klubový management před důležitou otázku. Erikssonovi totiž v létě vyprší stávající šestiletá smlouva s průměrným příjmem 4,25 mil. dolarů ročně a Bruins musí začít přemýšlet, zda se jim švédský olympionik vejde i do budoucna pod platový strop nebo bude výhodnější ho vyměnit.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -