- Reklama -

Leafs se setkali s Matthewsem. Možná jednička draftu považuje Toronto za Mekku světového hokeje

- Reklama -

Draft National Hockey League se kvapem blíží a jedním z nejžhavějších kandidátů na post letošní jedničky bude Auston Matthews. Americký útočník se momentálně soustředí na probíhající mistrovství světa v Rusku a právě v dějišti šampionátu ho poprvé osobně kontaktovali zástupci Maple Leafs, kteří na konci dubna vyhráli draftovou loterii.
„Bylo to příjemné setkání. Bylo fajn si s nimi popovídat a dozvědět se, jaké jsou jejich představy,“ pochvaloval si Matthews krátce po rozhovoru s generálním manažerem Toronta Lou Lamoriellem a ředitelem hráčského personálu Maple Leafs Markem Hunterem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Poskytli mi pohled na věc z jejich perspektivy. Nikdy předtím jsme se spolu nesešli, takže to bylo spíš takové vzájemné seznamování. Mám z toho velmi dobrý pocit,“ zopakoval osmnáctiletý rodák ze Scottsdale.
Pro jednoho z nejtalentovanějších hokejových mladíků současnosti, který v posledním žebříčku respektovaného Úřadu centrálního skautingu (CSS) obsadil první příčku, by byla velká čest, kdyby si ho za pár týdnů na draftu NHL vybralo Toronto.
„Je to Toronto Maple Leafs, Mekka světového hokeje,“ říká Matthews. „Leafs mají naprosto špičkového trenéra a pokud by si mě vybrali, bylo by to pro mě něco hodně výjimečného,“ dodává jedním dechem.
Matthews prožil tuto sezónu ve švýcarském Curychu, v 36 utkáních zaznamenal 24 gólů a 22 asistencí. Na mistrovství světa v Moskvě a Petrohradu odehrál prozatím tři zápasy, ve kterých vstřelil dvě branky a na dvě další přihrál.
„Samozřejmě je to hráč, který hrál v týmech vždy vůdčí roli,“ míní prezident Maple Leafs Brendan Shanahan. „Má dobrou postavu, hraje centra a domnívám se, že může dávat góly od modré. Má ale také dobrý výběr místa přímo na brankovišti soupeře a čich na střílení gólů z dorážek před brankou. Určitě si zasloužil být tam, kde dnes je.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -