- Reklama -

Manažer Vancouveru chce prodat jednoho z brankářů, s fanoušky ale bude mít problém

- Reklama -

Generální manažer hokejistů Vancouver Canucks Jim Benning ví, že může udělat dobrý obchod. Má v plánu totiž prodat jednoho z mladých brankářů, zřejmě odejde buď Eddie Läck nebo Jacob Markström, za které může dostat dobré pořadí v nadcházejícím draftu. Fanouškům Canucks se ale jeho chystané kroky moc nelíbí.
Vancouver nemá před víkendovým draftem NHL moc dobré vyhlídky. V prvním kole budou funkcionáři klubu vybírat až z 23. pozice a poté by přišli na řadu dokonce až ve čtvrtém kole! Benning tak nyní vymýšlí, jak dostat svůj klub alespoň na listinu druhého nebo třetího kola. Za to ale bude muset něco obětovat.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Pokud se rozhodneme pustit jednoho z gólmanů, myslím si, že dostaneme vysokou pozici. Pokud by to bylo možné, tak bychom rádi místo ve druhém kole,“ prohlásil Benning. Nyní je ale otázka, jestli obětuje Läcka nebo Markströma. Jeden z nich zřejmě brankářské jedničce Ryanu Millerovi už záda krýt nebude.
Rozhodnutí to nebude jednoduché. Na jedné straně je Markström, jenž se v AHL dostal do All-star týmu a na druhé Eddie Läck, jenž je mezi fanoušky hodně populární a petici za jeho setrvání už podepsalo kolem 1500 příznivců! Za posledních pár let z Canucks odešli oblíbení brankáři Roberto Luongo a Cory Schneider a tak fanoušci nechtějí přijít o dalšího kvalitního gólmana.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Vím, že budu za své rozhodnutí kritizovaný. Ale to je součást mojí práce, s tím těžko mohu něco dělat. Dohodli jsme se s managementem, že se musíme rozhodnout tak, abychom udělali pro organizaci to nejlepší,“ řekl Benning.
„To, že jsme v poslední sezóně měli dva kvalitní gólmany, týmu hodně pomohlo. Ryan je přitom prověřená jednička, ten rozhodně zůstane. Takže musíme rozhodnout o zbývajících dvou.“
Zájem o Läcka už údajně projevilo Buffalo, které nabízí dvě volby ve druhém kole draftu.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -