- Reklama -

Mandela? Podle Berniera skvělý sportovec

- Reklama -

Kolik puků chytil Jonathan Bernier v posledním zápase hlavou, ptají se v zámoří poté, co se brankář Toronta dopustil ohromného faux pas na dobročinné akci pořádané u příležitosti prvního výročí úmrtí Nelsona Mandely. Světoznámého bojovníka za práva černých Afričanů označil za výtečného sportovce, kterého už od dětství obdivoval.
Byla na vině jazyková bariéra? Bernier je sice frankofonním Kanaďanem narozeném v městě Laval v provincii Quebec, ale angličtinu ovládá poměrně dobře. Přeslechl gólman Maple Leafs otázku? Vzhledem ke slovům, která mu plynula z úst, je to jediné rozumné vysvětlení. Jeho odpověď totiž dost dobře ‚sedí‘ na Magica Johnsona, legendárního basketbalistu, který se akce Velikáni Afriky také účastnil.
„Jak důležitý je pro vás odkaz, který Nelson Mandela zanechal?“ ptali se Berniera.
„Byl to vynikající sportovec a my všichni víme, co znamenal i pro jiné sportovce. Je úžasné vidět, že svět může být změněn i díky sportu. Myslím, že získal respekt i v jiných sportovních odvětvích. Když jsem vyrůstal, byl jedním ze sportovců, které jsem sledoval,“ zněla přibližná odpověď.
‚Přibližná‘ proto, že video odhalující Bernierův trapas už bylo z internetu staženo. Je vůbec s podivem, že bylo zveřejněno – svůj podíl viny na aféře tak nese i basketbalový klub Toronto Raptors, který akci spolupořádal a prostřednictvím svého oficiálního YouTube kanálu z ní vyslal obrázky do světa.
Na druhou stranu, jdete-li na večer organizovaný Nadací Nelsona Mandely, neškodilo by před odchodem z domova na dvě minuty otevřít encyklopedii. Nebo už Jonathan Bernier ztrácí přehled, kdy a kam byl pozván?
„Podporuji všechny akce pořádané za dobrým účelem a tahle je pořádaná pro Afriku, což je velmi dobrý důvod,“ odpověděl prý na dotaz, proč pro něho bylo důležité vyjádřit svoji podporu právě dnes.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -