- Reklama -

Marchand jedná s Bostonem o nové smlouvě, Krejčí a Krug se zotavují

- Reklama -

Boston Bruins a Brad Marchand začali jednat o prodloužení spolupráce. Marchandovi končí smlouva po příští sezóně, vydělá si během ní 5 miliónů dolarů. Bostonu hrozí, že by se jeho elitní forvard mohl stát v létě 2017 volným hráčem, proto jedná o novém kontraktu už teď. O víkendu to oznámil generální manažer Bruins Don Sweeney.
„Myslím, že jsem dal dostatečně najevo, že hodlám být agresivní, pokud jde o identifikaci kmenových hráčů,“ řek Sweeney během vývojového kempu nováčku Bruins. „Marchanda jsme identifikovali jako kmenového hráče a chceme pokračovat tímto směrem. Samozřejmě, k uzavření dohody jsou potřeba dvě strany. Rád bych věřil, že bude součástí této organizace po celou kariéru. Brad říká to samé.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Osmadvacetiletý útočník byl loni se 37 góly nejlepším střelcem Bruins. Třetí volba Bostonu (71. celkem) v draftu 2006 nastřílela aspoň dvacet branek v pěti ze svých sedmi sezón v NHL. Ve 454 utkáních nasbíral zatím Marchand v NHL 288 bodů (153+135).
Marchandova smlouva není jedinou povinností pro Dona Sweeneyho, kterou musí tohle léto vyřešit. Bruins už podepsali obránce Toreyho Kruga na čtyři roky za 21 miliónů dolarů, v den otevření trhu s volnými hráči podepsali Davida Backese (5 let a 30 miliónů), brankáře Antona Chudobina (2 roky, 2,4 miliónu) a útočníka Rileyho Nashe (2 roky, 1,8 miliónu). Spolupráci pak ještě prodloužili s obráncem Johnem Michaelem Lilesem, Colinem Millerem a Joe Morrowem.
Sweeney řekl, že stále hledá možnosti, jak vylepšit tým Bruins, který poslední dva roky nepostoupil do play off. Tam se chtějí Medvědi vrátit. Loni utekl Bostonu postup opravdu velmi těsně, když měl na devátém místě 93 bodů, tedy stejně jako osmý Detroit. Rudá křídla postrčil do pohárové části vyšší počet výher po základní hrací době (nebo prodloužení).
„Myslím, že jsme lepší hokejový klub,“ řekl generální manažer Bruins. „Identifikovali jsme oblasti, ve kterých jsme měli rezervy, určitě ve středu útoku a v oslabení. Chtěli jsme taky srovnat zadní řady a pak zlepšit hru s pukem.“
„Máme hráče, kteří musí pokračovat ve sbírání zkušeností. Ale kde je získají, když ne v National Hockey League? Jsou připraveni přijmout důležitější role. Snažíme se proto podepisovat hlavně hráče, kteří jsou hotoví a připravení na tuhle ligu.“
Sweeney ještě dodal, že Krug a David Krejčí se zdárně zotavují ze zranění. Krug si v dubnu poranil rameno a doktoři mu předpovídali až šest měsíců bez hokeje. Krejčí si nechal lékařsky vyspravit levou kyčli a očekává se, že bude potřebovat pět měsíců na plnou rehabilitaci.
„Oběma se daří dobře,“ ujistil fanoušky Sweeney. „Toreyho vidím pravidelně, protože je přes léto tady. David odjel na pár týdnů do Caroliny. Jeho rehabilitace pokračuje dobře. Naši lékaři a lékařský personál jsou spokojení s tím, kde se oba hráči v průběhu svého zotavování nachází.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -