- Reklama -

Maskoti týmů NHL – 6. část

- Reklama -

Předposlední díl seriálu, mapujícího současné maskoty týmů NHL, je věnován zástupcům klubů Washington Capitals, New York Islanders, Ottawa Senators a Florida Panthers.

Slapshot, Washington Capitals

Figura orla bělohlavého nesoucího jméno Slapshot byla fanouškům Capitals poprvé představena 17. listopadu 1995. Kromě dresů s číslem 00 obléká také různé kostýmy, ve vánočním období např. oblek Santy a poté, co klub získal v roce 2010 Presidents Trophy se Slapshot ukázal i v kostýmu prezidenta Spojených států. Jeho největším rivalem je maskot Stormy z Carolina Hurricanes. Na domácích utkáních doprovází Slapshota dvojice dalších maskotů Air Slapshot a Hat Trick.
Foto/Photo by: Clyde

sparky-ken

Sparky the Dragon, New York Islanders

Drak Sparky byl původně maskotem fotbalového týmu New York Dragons, hrajícího ligu AFL (Arena Football League). Pod křídla New York Islanders přešel Sparky až v roce 2009, ale z hlediska působnosti to pro něj nebyla velká změna, protože oba týmy sdílely v té době arénu Nassau Coliseum a měly stejného majitele, byznysmena a filantropa Charlese Wanga. Následující rok byl maskotův dres s číslem 0 graficky upraven a původní barevné ladění bylo změněno na kombinaci tmavomodré a oranžové.

348576354_718ea6c74d_b

Spartacat, Ottawa Senators

Lev Spartacat s dlouhou hřívou a účesem ve stylu hippie debutoval jako maskot Ottawy 8. října 1992, kdy ještě na starším stadionu Civic Centre hostili domácí Senators tým Montreal Canadiens. Nyní hokejisté Ottawy sídlí v Canadian Tire Centru odkud maskot s přezdívkou Sparty vyráží také na různé charitativní akce. Spartyho hlavním soupeřem je medvěd Carlton, maskot Toronta Maple Leafs.
Foto/Photo by: C. P. Storm

- Reklama -

4413139780_b5d9d80b72_o

Stanley C. Panther, Florida Panthers

Téměř dvoumetrový panter Stanley C. se v roli maskota Floridy premiérově představil 12. října 1992 v Miami Areně. Později se společně s týmem přemístil do moderního multifunčního komplexu BB&T Center s kapacitou 19 250 míst. Jméno Stanley C. (Stanley Cup) mu v roce 1995 vymyslel tehdy pouze pětiletý fanoušek. Na začátku sezóny 2007­/08 přibyla k hlavními protagonistovi další téměř identická figura poloviční velikosti. Menší maskot s přezdívkou Mini Stanley je vítanou akvizicí především pro nejmladší fanoušky Panthers.
Foto/Photo by: Bob B. Brown

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -