- Reklama -

Musil podepsal dvoucestný kontrakt s Edmontonem

- Reklama -

Obránce David Musil prodloužil spolupráci s Edmontonem. S vedením kanadského klubu se v pátek dohodl na ročním dvoucestném kontraktu ve výši 600 tisíc dolarů. Na úrovni American Hockey League si vydělá 85 tis. USD.
Třiadvacetiletý syn někdejšího zadáka NHL Františka Musila (Minnesota, Calgary, Ottawa, Edmonton) a tenistky Andrey Holíkové (dcera Jaroslava Holíka a sestra Roberta Holíka) byl první volbou Edmontonu na draftu 2011, kdy šel na řadu jako 31. celkem ve druhém kole.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Bez sedmi centimetrů dvoumetrový bek strávil poslední tři sezóny převážně na farmách Oilers u Oklahoma City Barons a Bakersfield Condors. Ve 196 zápasech nasbíral 38 bodů za osm branek a 30 asistencí.
„David byl letos skvělý ve hře při vlastním oslabení,“ uvedl na jeho adresu trenér záložního celku Bakersfield Condors Gerry Fleming.
Premiéru v National Hockey League absolvoval 4. dubna 2015 v duelu mezi Edmontonem a Calgary Flames. V nejlepší hokejové soutěži světa dosud odehrál čtyři zápasy, připsal si v nich dvě asistence.
V zámoří působí jihlavský odchovanec od roku 2009, kdy odešel do juniorské WHL. Tam strávil tři sezóny a část další v celku Vancouver Giants a pak se přesunul do týmu Edmonton Oil Kings.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -