- Reklama -

Na novou roli si Brodeur zvyká rychle

- Reklama -

Na sobotní dopoledne měl ještě naplánovaný trénink s mužstvem Blues, které se připravovalo na nedělní zápas s Washingtonem. Už odpoledne však usedl spolu s generálním manažerem Dougem Armstrongem do vlaku směřujícího do Philadelphie, kde se mělo večer představit Toronto. Martin Brodeur – ve své nové roli zvláštního poradce – však tentokrát sledoval soupeře či potenciální posily už jen z tribuny.
„Jo, je to zajímavá změna. Hodně jsem o všem přemýšlel a jsem docela spokojený, jakým směrem se teď ubírá moje kariéra. Je to zábavný proces,“ říká legendární brankář v rozhovoru pro NJ.com.
„Snažím se naučit, co obnáší tahle část hokeje. Byl jsem na ledě dost dlouho a vždycky mě zajímalo i dění  kolem. Teď jsem oběma nohama v manažerské roli. Jsem nadšený, že mi v St. Louis dali příležitost. Poskytují mi dost volnosti, abych si osahal různé oblasti od vedení týmu přes koučování a přípravu na zápasy až po navázání styku s hráči,“ dodává.
„Přestupová uzávěrka se blíží, tak mě Doug bere s sebou, abych získal zkušenosti. Časem se zřejmě vydám na nějakou cestu sám. Nejsem sice skaut, ale Doug se snaží, abych si osahal různé oblasti managementu. Je to od něho velice milé.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V kancelářích Blues hodlá strávit zbytek sezóny a hned upozorňuje, že s navléknutím do výstroje už nepočítá, ani kdyby některého z jeho kolegů gólmanů postihlo zranění. „Důchodové papíry jsem sice ještě nestihl odevzdat, ale do brány už se nevrátím. Ten měsíc a půl v St. Louis jsem si užil a u toho zůstane.“
Novou knihu svého hokejového života otevřel minulý týden, zatím má ale jasno pouze v tom, co zapíše na první stránku. Pokračování u Bluesmanů; návrat do New Jersey, kde mu generální manažer Lou Lamoriello přislíbil místo; dlouhodobější odpočinek od hokeje ve všech jeho podobách – možností je spousta.
„Nemám žádné jiné závazky než dokončit tuto sezónu s Blues. Uvidíme, jestli se mi tahle práce bude líbit nebo ne a jak se to bude dál vyvíjet. Zatím mě práce baví, ale dělám ji teprve tři dny,“ připomíná. „Myslel jsem, že mě budou svrbět ruce a budu chtít nazpátek na led, ale tohle je zase úplně jiný životní styl. Když sedíte v lóži, pořád cítíte adrenalin, ale nejste pod takovým tlakem, takže je to příjemný kompromis.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -