- Reklama -

Nakládal v NHL poprvé skóroval, Calgary přesto pošesté za sebou prohrálo

- Reklama -

Před sezónou podepsal s Calgary kontrakt a odešel se prát o místo do NHL. Neměl to jednoduché, v nabitých zadních řadách Flames bylo těsno, teď konečně dostává příležitost. Jakub Nakládal odehrál v úterý proti Bostonu své desáté utkání v sezóně a konečně vstřelil i svůj premiérový gól.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Calgary to bohužel na body nestačilo. Domácí Boston vedl od 8. minuty trefou Landona Ferrara 1:0. Vyrovnaný zápas dlouho nenabízel další gólovou radost, až do 46. minuty, kdy se po spolupráci s Jyrkim Jokipakkou a Michaelem Frolík trefil ranou bez přípravy z levého kruhu Nakládal. Jokipakka přišel do Calgary krátce před uzávěrkou přestupů z Dallasu.
„Byl jsem připravený už v předešlém střídání a křičel jsem na něj (Jokipakka): ‚Nahraj mi‘,“ řekl k premiérové trefě v NHL Nakládal, jenž podepsal před sezónou s Calgary jen dvoucestný kontrakt. „Naštěstí mi to pak poslal. Snažil jsem se jen soustředit, abych to trefil z první. Odehráli jsme výborné střídání.“

„Nakládal má skvělou střelu, pravděpodobně jednu z nejtvrdších v týmu. Říkal jsem mu: ‚Střílej, střílej, střílej‘. Cítil jsem, že víc přihrává než střílí. Tak jsem byl rád,“ pochválil českého obránce trenér Bob Hartley.
Bohužel, Hartleyho i Nakládolovu radost překrylo zklamání z další porážky. Flames padli pošesté v řadě, celkově podeváté z deseti posledních utkání. Boston stihl jedenáct minut po Nakládalově trefě využít přesilovku a výsledek utkání tak nakonec dostal na svou stranu.
„Ty body jsme potřebovali,“ řekl forvard Bruins Marc Bergeron. „Zpočátku jsme dost nestříleli, ve třetí třetině jsme to zlepšili. Volili jsme lepší řešení. Ty body jsou pro nás moc důležité.“



Hosté pykali na trestné lavici za příliš vysoký počet hráčů na ledě. Medvědům se přitom přesilovky v posledních utkáních nedařily, také v úterý nejprve čtyři nevyužili. Nakonec to vyšlo v pravý čas. Domácí využili pátou možnost, která se jim ten večer naskytla. Druhou asistenci na Bergeronově brance si připsal také David Krejčí.
„Myslím, že tohle byl jeden z těch večerů, kdy bylo potřeba, abychom zabrali,“ řekl autor čtyřiadvaceti branek v sezóně. „Bylo to dost pozdě v utkání, hodně důležitý gól. Řekl bych, že jsme měli několik pěkně vypadajících šancí, ale nakonec jde vždycky jen o to dostat puk do sítě,“ dodal Bergeron.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -