- Reklama -

Nakládal má za sebou debut v NHL. Moc práce mu nenaložili

- Reklama -

Dvakrát byl Jakub Nakládal povolán z farmy ve Stocktonu k prvnímu týmu Flames. V říjnu shlédl čtyři zápasy z tribuny a poté se vrátil do AHL. V únoru usedl mezi diváky třikrát, než se dočkal. Při včerejší premiéře proti Torontu ale českého obránce bolela víc zadní část těla než nohy, dostal příležitost jen na dvě střídání a na ledě strávil pouze 1 minutu a 45 sekund.
Trenér Calgary Bob Hartley z disciplinárních důvodů nenominoval útočné trio Gaudreau, Monahan, Bouma a sestavu složil z jedenácti forvardů a sedmi zadáků. Tím sedmým byl právě Nakládal. Pardubický odchovanec nastoupil nejprve ve čtvrté minutě po boku krajana Ladislava Šmída, o dvě minuty později si zahrál po boku Krise Russella. Během krátkého pobytu mezi mantinely se dostal k jedné střele, která však byla zablokována.
Když začátkem měsíce po příchodu z farmy kanadští novináři bronzového medailistu ze světového šampionátu v roce 2012 zpovídali, tvrdil jim, že s adaptací na nejslavnější hokejovou soutěž nebude mít problémy.
„Cítím se připraven. Zcela připraven. Vím, že pár věcí bych mohl ještě zlepšit, ale věřím si, že můžu hrát v NHL,“ říkal.
Jeho slovům věřil i kouč Hartley. „Zúčastnil se mistrovství světa a dalších velkých akcí, takže s tlakem by neměl mít problémy. Možná se zkušenostmi z NHL, ale bojoval už na tolika velkých turnajích a v tolika důležitých zápasech, že se nemusíme obávat nasadit ho do sestavy.“

28letému hokejistovi se zkušenostmi z české extraligy, Kontinentální ligy a finské nejvyšší soutěže nabídlo Calgary loni v květnu roční dvoucestnou smlouvu za 817,5 tisíce dolarů. Vzhledem k Nakládalově věku se po sezóně stane nechráněným volným hráčem. Musí tedy využít každou možnost k tomu, aby přesvědčil o svých kvalitách a vybojoval si nový kontrakt.
Kamarád a krajan Michael Frolík věří, že se bude s Nakládalem potkávat i v příštím ročníku. „Myslím, že může předvádět dobré výkony. V reprezentaci na posledním mistrovství patřil k elitním obráncům, nastupoval v první přesilovkové formaci. Proto ho Flames sledovali a přivedli sem. Všechno je o příležitosti. Doufám, že nějakou dostane a ukáže se.“

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -