- Reklama -

Ne na zkoušku, Tlustý dostal klasickou smlouvu. V New Jersey

- Reklama -

Na rozdíl od ostatních nezaměstnaných krajánků Jiří Tlustý pozvánky do přípravných kempů v zámoří odmítal, takže situace spěla k tomu, že s NHL se po osmi sezónách rozloučí. Nakonec se rodákovi ze Slaného trpělivost vyplatila, New Jersey mu nabídlo klasickou smlouvu za 800 tisíc dolarů.


V porovnání s předchozími kontrakty (loni skoro tři milióny, předtím 3,2 mil. za dva roky) jde sice o citelný finanční pokles, ale vzhledem k výkonům, které sedmadvacetiletý křídelník předváděl, je pochopitelný. Když ve zkráceném ročníku 2012-13 nasbíral 38 bodů ze 48 startů, zdálo se, že má nakročeno k vyšším  metám, ale v následujících dvou sezónách se k téhle hranici ani nepřiblížil, přestože v nich odehrál o dvacet (resp. o 24) utkání více.
Devils budou čtvrtým zaměstnavatelem 13. muže draftu 2006 v  NHL. Tlustý začínal v Torontu, v prosinci 2009 byl vyměněn do Caroliny. Stejným způsobem se letos v únoru stěhoval do Winnipegu. Ve slavné soutěži má kladenský odchovanec odehráno 416 zápasů s bilancí 87+86, na jaře se s Jets poprvé představil i v play off.
Další dva útočníky pozvali Ďáblové do svého kempu zatím jen na zkoušku. O novou smlouvu zabojují Tyler Kennedy, který loni po začátku v San Jose zakončil sezónu u NY Islanders, a Tlustého chvilkový spoluhráč z Winnipegu Lee Stempniak.
Foto/Photo by: Benjamin Reed

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -