- Reklama -

Neuvirth chytal, další porážce Buffala však nezabránil. Hattrickem zazářil Perry

- Reklama -

Šest porážek v sedmi zápasech. Výsledky Buffala jsou na úvod sezóny jako z hororu. Pětkrát stál v brance Sabres Jhonas Enroth, dvakrát Michal Neuvirth. Ve středu to bylo podruhé. Jeho spoluhráči v poli sice konečně dokázali vstřelit gól, na vítězství to ale bylo pořád málo. Anaheim triumfoval na vlastním hřišti po hattricku Coreyho Perryho 4:1.
Kačeři se tak mohou radovat už z šestého vítězství v řadě. Výsledky Ducks, to je úplně něco jiného než Buffalo. Po úvodní porážce 4:6 s Pittsburghem, při které chytal John Gibson, naskočil do brankoviště Frederik Andersen a trenér zatím neměl důvod muže v masce měnit. Pětadvacetiletý Dán, jenž chytá v Anaheimu druhým rokem, byl u všech šesti vítězství, která posunula Kačery čela ligového pelotonu.
Právě Andersenových 22 zákroků a Perryho hattrick byly hlavními důvody triumfu domácích. Kanonýr Ducks otevřel skóre na konci 9. minutě po rychlé akci a přesně střele ke vzdálenější tyči. Na 2:0 zvýšil v prostřední třetině ranou z mezikruží Ryan Kesler.
V závěrečném dějství konečně skórovali hosté, když Tyler Ennis dorazil do sítě Moulsonovu střelu. Buffalo se tak gólově prosadilo po 198 minutách. Naposledy mířili střelec Sabres do černého ve třetí třetině utkání s Carolinou (14. říjen, Marcus Foligno, 3:4 po nájezdech,), pak prohrálo Buffalo 0:1 s Floridou, 0:4 s Bostonem a skoro 55 minut čekalo na branku i v duelu s Anaheimem.
„Je to tvrdé, ale jsou tam pozitiva,“ popsal zlepšený středeční výkon centr Buffala Tyler Ennis. „Když budeme dál hrát takhle a zlepšíme některé další věci, začneme zase vyhrávat.“
„S trochou štěstí to mohl být jiný výsledek,“ dodal trenér Ted Nolan. „Aspoň je to pro nás takové morální vítězství.“
Vzepnutí v závěru Buffalu nestačilo. Na straně domácích totiž řádil Corey Perry. V 58. minutě vypálil devětadvacetiletý Kanaďan přesně z dálky a podruhé rozvlnil síť za Neuvirthem, který si jinak připsal třicet úspěšných zákroků. Hattrick zkompletoval minutu a půl před koncem ranou do prázdné brány.
Střela šla z hloubky vlastní obranné třetiny, navíc odrazem od mantinelu. „Nedávám odtud moc gólů,“ smál se Perry. „Našlo si to pěkně cestu odrazem…“ Rodák z Peterborough je prvním hráčem od roku 2003 a šestým od roku 1985, který v sedmi úvodních duelech sezóny NHL zaznamenal dva hattricky. Naposledy se tento husarský kousek povedl Iljovi Kovalčukovi.
Superlativy ovšem pěli novináři také na domácího brankáře. Frederik Andersen vyhrál 26 z 31 utkání, ke kterým zatím v NHL nastoupil. To je neuvěřitelná bilance. Pět minut mu chybělo k tomu, aby středeční duel zakončil vychytanou nulou. Jeho neprůstřelnost trvala přesně 152 minut a 6 sekund.
„Byl rozhodně tím, kdo nás držel v zápase,“ ocenil svého brankáře trenér domácích Bruce Boudreau. „Buffalo by dalo určitě víc branek, protože nás přehrálo. Zasloužili si lepší osud.“

Příští zápas v TV: St. Louis – Vancouver, čt/pá 23. říjen, 02:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -