- Reklama -

Plekanec s Hanzalem přispěli dvěma body k výhrám svých týmů. Neuvirth dělal, co mohl, ale další porážce Flyers nezabránil

- Reklama -

Po dvou zápasech bez bodu dal o sobě znovu vědět Tomáš Plekanec. Druhý nejproduktivnější český hráč v letošní sezóně National Hockey League se ve čtvrtek gólem a asistencí podílel na vítězství Montrealu 4:1 nad New Yorkem Islanders. Plekanec nejprve v čase 47: 55 připravil střeleckou pozici pro Brendana Gallaghera, o deset minut později pak sám stanovil konečnou podobu výsledku střelou do prázdné branky při power play soupeře.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Asistenci u rozdílové trefy, kterou ve 47. minutě vstřelil David Desharnais, si připsal Tomáš Fleischmann. Canadeins vyhráli třetí z posledních čtyř utkání a s 25 body si upevnili vedení na čele celé NHL. Brankoviště Ostrovanů hájil Jaroslav Halák. Právě v Montrealu začínal slovenský reprezentant svou zámořskou kariéru a včera se fanouškům v ochozech arény Bell Centre předvedl dvaceti bezchybnými zákroky. V úvodu druhé třetiny asistoval Halák u jediné branky svého týmu, jejímž autorem byl Kyle Okposo.
Dva kanadské body si včera připsal také Martin Hanzal. Osmadvacetiletý centr se vrátil do sestavy Coyotes po devítidenním odpočinku a hlad po hokeji ukojil dvěma asistencemi, jimiž pomohl Arizoně k výhře 4:2 nad Coloradem. I díky jeho příspěvkům se Coyotes v průběhu prostřední části hry dvakrát ujali dvoubrankového vedení (2:0 a 3:1). Hanzalovo snažení zužitkovali Tobias Rieder a Nicklas Grossmann. Druhý jmenovaný tím navázal na svou trefu, kterou v úvodní třetině otevřel skóre zápasu. Grossmann tak poprvé v kariéře vstřelil v jednom utkání NHL dvě branky.
Hokejisté Tampy Bay odjížděli z Buffala s plným bodovým ziskem zejména díky povedené první třetině, v níž si vytvořili tříbrankový náskok. Gólmana Sabres Linuse Ullmarka vyhnali na střídačku Steven Stamkos, Tyler Johnson a Nikita Kučerov, prvně jmenovaný těžil ze spolupráce s Ondřejem Palátem. Nováček soutěže Jack Eichel sice v úvodu druhého dějství snížil na 1:3, jenže to bylo ze strany domácích vše. Víc gólů jim nedovolil ve vynikající formě chytající Andrej Vasilevskij (31/30). Poslední slovo si vzal půl minuty před koncem švédský bek Victor Hedman, asistoval mu při tom Andrej Šustr.
Výhru mohli oslavit i hráči San Jose. Těm pomohl k vítězství 5:2 nad Floridou jednou přihrávkou Tomáš Hertl. V čase 23:46 připravil slávistický odchovanec vítěznou trefu pro Patricka Marleaua a po utkání byl vyhlášen druhou hvězdou večera. Floridě se v poslední době nedaří a včera utrpěla již čtvrtou prohru v řadě. Na včerejší zápas v SAP Center nebude vzpomínat v dobrém ani forvard Panthers Jaromír Jágr, český veterán byl na ledě u čtyř inkasovaných branek.
Ještě horší výsledkovou mizérii momentálně procházejí hráči Philadelphie. Letci podlehli Calgary na jeho ledě 1:2 v prodloužení a po šesté prohře v řadě jim v tabulce Východní konference patří dvanáctá příčka. V brankovišti Flyers dostal podruhé za sebou přednost před Stevem Masonem Michal Neuvirth a opět se prezentoval velmi solidním výkonem, když kryl 28 z 30 střel. V základní hrací době ho překonal pouze Josh Jooris, v úvodu prodloužení na něj vyzrál nejlepší hráč zápasu Mikael Backlund (1+1).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -