- Reklama -

Neuvirth nahradil v bráně Masona a udržel Flyers v sérii

- Reklama -

„Vraťte do brány Neuvirtha!“ Žádali před čtvrtým utkáním novináři ve Philadelphii. „Zaslouží si tu šanci už proto, jaké výkony odváděl v základní části.“ Trenér Dave Hakstol neměl co ztratit a tak do čtvrtého utkání s Washingtonem za stavu 0:3 opravdu provedl změnu na brankářském postu. Sázka na českého gólmana vyšla, Flyers vyhráli 2:1 a zůstali v sérii.
Washington je jasným favoritem tohoto klání. Capitals byli suverénně nejlepším celkem základní části a málokdo asi věřil, že vypadnou hned v prvním kole. Také ve středu měli ve Philadelphii víc ze hry a byli střelecky aktivnější. Tentokrát to ale k úspěchu nevedlo.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Neuvirth pochytal při svém prvním letošním startu v play off 31 ze 32 střel hostů, Braden Holtby na druhé straně z 25 pokusů inkasoval dvakrát. Vyrovnaný duel tak vyšel domácím, kteří stále žijí.
„Mluvili jsme o tom, abychom se zase hokejem trochu bavili a užili si každý okamžik,“ řekl hrdina večera Michal Neuvirth. „Přesně tak jsme to udělali.“
„Nemíníme se užírat tím, že jsme spadli do stavu 0:3, přišli jsme sem dnes vyhrát,“ doplnil kouč Flyers.
Letcům stačilo udeřit dvakrát. Poprvé se trefili v první třetině, když využili ranou od modré čáry přesilovku. Druhý gól přišel v prostřední části také po ráně z dálky. Tentokrát se trefil Andrew MacDonald a tentokrát už Holtby nemohl mít čisté svědomí, ráda určitě byla chytatelná.
O zbytek se postaral výborný Neuvirth. Trenér Hakstol se před utkáním rozhodl nechat sedět dosavadní jedničku Stevea Masona a dal šanci ústeckému rodákovi. Ten si tak zachytal proti týmu, kde dřív nějakou dobu působil a rovněž se rval o místo jedničky.
„Jsem si jistý, že bude dneska v pohodě,“ věřil krajanovi Jakub Voráček.
Washington sice pořád vysoko vede, ale trenér ví, že stále není hotovo. „Každá série je o tom, že musíte vyhrát čtyřikrát, takže potřebujeme čtvrtou výhru,“ varoval všechny trenér Caps Barry Trotz. „Čím dříve postoupíme, tím víc času budeme mít na odpočinek, zahojíme rány a dopřejeme si určitý psychický relax od tlaku play off. Bude víc času se zase připravit,“ doplnil.
Zápas, kterému přihlížel například Wayne Gretzky nebo bývalý hráči Flyers Chris Pronger, Simon Gagne či Kimmo Timonen, tak rozhodnutí nepřinesl. Pátý duel série se odehraje v pátek ve Washingtonu.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -