- Reklama -

Neuvirth se vrací dřív, než Letci čekali

- Reklama -

Byla to pro Flyers velká rána, když v polovině března zjistili, že Michal Neuvirth si poranil meniskus a s velkou pravděpodobností už v základní části nezasáhne do hry. Do konce první fáze sezóny chybělo třináct zápasů, mužstvo z Pennsylvánie se nacházelo na pátém místě Atlantické divize, na osmé pozici Východní konference mělo jen nepatrný náskok na devátý Detroit.
Veškeré břímě brankářských povinností tak padlo na Stevea Masona – formálně sice jedničku, ale s horšími statistikami, než měl český brankář. Zkušený „farmář“ Jason LaBarbera byl rovněž na marodce, nováček Anthony Stolarz měl v kolonce startů v NHL nulu. Mason až na zápas s Chicagem ze 16. března, kdy se Neuvirth objevil naposledy mezi tyčemi, odchytal všech sedmnáct posledních utkání Letců.
Na ty čekají o víkendu poslední dva duely základní části a je možné, že 27letý gólman si aspoň v jednom z nich odpočine. Generální manažer Ron Hextall totiž před čtvrtečním duelem s Torontem zveřejnil povzbudivou zprávu, že Neuvirth už dostal od lékařů svolení k návratu do akce.
„Asi nebude v takové formě, jako když končil, protože neměl možnost čelit v poslední době tolika střelám, ale po fyzické stránce je v pořádku,“ sdělil GM Flyers. „Záleží na něm, jak rychle se dostane do rytmu. Uzdravil se docela rychle, přiznávám, že mě to překvapilo.“
Pod včerejší porážkou 3:4 po nájezdech je ještě podepsaný Mason. Záda mu kryl Ray Emery, s ním ale klub kvůli jeho angažování až po uzávěrce přestupů nemůže počítat pro play off. Neuvirth seděl zatím jen na tribuně, Stolarz byl poslán zpět na farmu do Lehigh Valley.
Philadelphia se v sobotu utká s Pittsburghem a v neděli s NY Islanders. Kvůli čtvrteční ztrátě se propadla první nepostupovou pozici v konferenční tabulce, ale Detroit a Boston, které mají pouze o bod více, se představí už jen jednou. Svěřenci Davea Hakstola tedy mají osud ve vlastních rukou. Podpoří jejich snažení aktivně i Michal Neuvirth?
„O tom já nerozhoduji,“ připomíná Ron Hextall. „To je čistě na trenérovi, uvidíme, jak to dopadne.“
Labskoústecký rodák by do akce zasáhl rád, nedere se však na kolegovo místo za každou cenu.
„Hrajeme jako tým a Mase chytal velice dobře,“ říká Neuvirth. „Celé mužstvo dělá pokroky, což je před play off jedině dobře. Nemůžu se dočkat, až budu zase součástí týmu.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -