- Reklama -

Špatná zpráva pro soupeře Penguins: Crosby už si zase pořádně věří!

- Reklama -

Sidney Crosby bývá pravidelným tématem všech, kdo se alespoň trochu zajímají o hokej. A většinou se v souvislosti s jeho jménem mluví o tom, co zase předvedl za hokejovou parádu, nebo jak pomohl svému Pittsburghu k vítězství, kolik už má na kontě bodů, a tak dále.
Na začátku letošní sezóny National Hockey League se však „Sid The Kid“ objevoval v novinových článcích v pro něj netypické roli. Jako hráč, který totálně propadá a nedaří se mu nic, na co sáhne.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V prvních osmnácti zápasech sezóny měl na svém kontě pouhých devět kanadských bodů včetně dvou branek. U spousty jiných hráčů by se taková produktivita brala jako solidní bilance. Jenže když jde o borce, který dvakrát vyhrál kanadské bodování celé ligy a od svého vstupu do NHL nikdy neměl v průměru pod bod za zápas?
Najednou se začalo psát, že prožívá herní krizi, že se možná ještě nevzpamatoval z pár let starého otřesu mozku, nebo že dokonce hraje se zraněním…
Tohle všechno už je pryč. Crosby v posledních jednadvaceti zápasech posbíral 29 bodů (11+18) a momentálně je třetí v produktivitě celé NHL za Patrickem Kanem a Jamiem Bennem. A na kontě má 36 vstřelených branek.
„Není pochyb o tom, že hraji lépe než na začátku sezóny. Když se daří týmu, zlepšujete se i Vy. Ale není pochyb o tom, že potřebuji být lepší, než tomu bylo na začátku sezóny,“ uznává i sám Sidney Crosby.
„Určitě je to hodně otázka sebedůvěry. A někdy ji prostě nemáte dost a můžete to být z mnoha různých důvodů. Osobně, pokud mohu mluvit jen sám za sebe, tak je moje sebevědomí v pořádku, když se dostávám do šancí. A nezáleží tolik na tom, jestli je proměníte nebo ne. Máte zkrátka pocit, že to přijde a budete je zase využívat. To je pro mne vždy podstatné,“ dodává kapitán Penguins. „Ale každý to může mít trochu jinak.“
Jako správný Kanaďan nemůže Crosby uniknout otázce, co říká tomu, že letos nebude v bojích o Stanley Cup žádný kanadský tým. Poprvé od roku 1970.
„Samozřejmě není snadné, když váš tým chybí v play off a najednou nemáte v téhle fázi roku komu fandit. Ale těžko s tím můžete něco dělat. Je to soutěž. A tak jak to dopadlo letos… Nemyslím si, že se to bude stávat často,“ dodal Crosby fanouškům kanadských klubů v NHL naději do příštích let.

Sidney Crosby ve čtvrtek rozhodl o výhře Pittsburghu na ledě Washingtonu 4:3 v prodloužení


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -