- Reklama -

Neuvirth vychytal Buffalu další výhru, Frolík byl zvolen první hvězdou zápasu

- Reklama -

Buffalo po odchodu Jhonase Enrotha do Dallasu sází jednoznačně na Michala Neuvirtha. Český brankář oplácí poskytnutou důvěru výbornými výkony, jimiž pomáhá týmu sbírat body a alespoň částečně napravovat značně pošramocenou reputaci z letošní sezóny. Ve čtvrtek odchytal Neuvirth za Buffalo už sedmý zápas v řadě (v pěti z nich dokázali Sabres bodovat) a v posledních dvou si připsal k vítězství.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Včera proti Vancouveru neměl tolik práce jako v úterý s Columbusem (4:2), kdy na něho šlo 45 střel, ale jednoduchý zápas to pro něj určitě nebyl. Neuvirth v něm zneškodnil 28 střel a dovedl Sabres k výhře v poměru 6:3. Domácí rozhodli o svém triumfu až v posledních osmi minutách. Stav 3:3 zlomil v čase 42:43 svou druhou brankou v utkání Torrey Mitchell, výsledek potom pojistili Brian Flynn a Brian Gionta (1+2). Sabres si s nebezpečným soupeřem poradili i bez dvou nejproduktivnějších hráčů Tylera Ennise a Zemguse Girgensonse.
Michael Frolík byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání, ve kterém jeho Winnipeg prohrál doma se St. Louis 1:2 po samostatných nájezdech. Sedmadvacetiletý forvard asistoval u branky Marka Scheifela, který v úvodu třetí třetiny vyrovnal na 1:1. Tento stav vydržel až do konce základní hrací doby, a nakonec i přes pětiminutové prodloužení. O vítězi tak musely rozhodnout samostatné, v nichž si vedli lépe hosté. Michaela Hutchinsona překonali Vladimír Tarasenko a Alexander Steen, na opačné straně kluziště vyhrál souboj s Brianem Elliottem pouze Andrew Ladd.


Dnešní rozhovor: Pětadvacet bodů by na vítězství mohlo stačit, myslí si Voráček

- Reklama -

Arizoně se v novém roce vůbec nedaří, v lednu prohrála devět z jedenácti utkání. Děsivou bilanci zaznamenali Coyotes také v únoru – tři výhry, deset proher. Osmou prohru v řadě utrpěli na ledě NY Rangers, kde vedli po první třetině 3:1 a nakonec prohráli 3:4. U druhé trefy Sama Gagnera v utkání si připsal asistenci Martin Erat. O branky Jezdců se rovným dílem podělili Chris Kreider a Lee Stempniak.
Obránci P.K. Subban a Andrej Markov patřili k hlavním strůjcům vítězství Montrealu nad Columbusem 5:2. Prvně jmenovaný jeden gól vstřelil a na další dva přihrál, Markov si připsal o jednu asistenci méně. První dvě branky v NHL zaznamenal švédský křídelník Jacob De La Rose. Canadiens vyhráli potřetí v řadě.
První branka Jacoba De La Rose v NHL

Brankář Toronta Jonathan Bernier si připsal 47 zákroků při vítězství Maple Leafs nad Philadelphií 3:2 a byl hlavní hvězdou zápasu. Flyers prohráli i přesto, že soupeře přestříleli 49:17, Torontu stačily góly Phila Kessela, Tylera Bozaka a kapitána Diona Phaneufa. Obránce Phaneuf se vrátil do sestavy po zranění ruky a ve třetí třetině vstřelil v přesilovce vítězný gól zápasu. Hosté se dostali ke slovu až 52. a 55. minutě, hru v početní výhodě zužitkovali Claude Giroux (1+1) a Brayden Schenn.
Chicago nastoupilo proti Floridě bez svojí největší hvězdy Patricka Kanea (operace kliční kosti), ale trenéři měli hodně šťastnou ruku při volbě jeho náhradníka. Dvacetiletý finský centr Teuvo Teräväinen povolaný z farmy skóroval hned po třech minutách na ledě a byl to rovnou vítězný gól zápasu. Corey Crawford totiž za svá záda nepustil jedinou střelu Panterů a Blackhawks vyhráli 3:0. Crawford si připsal druhý shutout v ročníku.
Zápas s čistým kontem má za sebou i brankář Ottawy Andrew Hammond, jenž pochytal všech 35 střel Los Angeles Kings. Nováček v dresu Senátorů nastoupil do branky po zranění Graiga Andersona a tým s ním v zádech vyhrál všechny čtyři zápasy, poslední dva navíc bez inkasovaného gólu. Jedinou branku duelu s kalifornskými Králi vstřelil ve třetí třetině Mike Hoffman.
Švýcarský útočník Nino Niederreiter vstřelil dva góly Nashvillu a dovedl tým Minnesoty k vítězství 4:2. Jeho první a zároveň vítězný gól zápasu padl po parádní akci, kdy Schroeder přihrál zprava puk mezi kruhy na Coylea a ten jej ještě v poslední chvíli poslal před branku, kam si najížděl Niederreiter. Za Minnesotu poprvé nastoupil Sean Bergenheim vyměněný z Floridy.
Hokejisté Detroitu se na ledě San Jose probouzeli hodně pomalu, v první třetině vyslali na branku pouhé čtyři střely. Ale po první přestávce přidali výrazně na obrátkách. Po vyrovnání Pulkkinena se sice domácí ještě dostali znovu do vedení po trefě Patricka Marleaua v přesilovce, ale závěr patřil Red Wings. Dacjuk nejprve v 54. minutě znovu srovnal skóre a minutu před koncem Luke Glendening blafákem z otočky rozhodl o výhře 3:2.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -