- Reklama -

Nevídané! NHL zažila výjimečný večer

- Reklama -

Dva hráči se zvučnými jmény dosáhli v pondělí velkých milníků. Claude Giroux z Ottawy a Joe Pavelski s Dallasu pokořili hranici 1 000 bodů v NHL.

Stalo se tak poprvé v historii NHL, že této mety dosáhlo více hráčů v jeden den.

Giroux to dokázal jako první, když v zápase proti Carolině přihrával na konci první třetiny na gól Tima Stützleho poté, co předtím otevřel skóre utkání. Později přidal ještě jeden gól a tak má aktuálně na kontě 1 001 bodů za 328 branek a 673 asistencí po 1 099 duelech.

35letý Kanaďan, který v této sezóně nasbíral 78 bodů v 81 zápasech, se stal 10. aktivním hráčem s minimálně 1000 body na kontě. Před ním je nasbírali i Sidney Crosby, Alex Ovečkin, Patrick Kane, Jevgenij Malkin, Anže Kopitar, Eric Staal, Steven Stamkos, Patrice Bergeron a Nicklas Bäckström.

- Reklama -

O méně než hodinu později se ze svého 1000. bodu v NHL těšil i Pavelski, který gólem pomohl k výhře 6:1 nad Detroitem. Byl to jeho 1248. zápas v kariéře, po kterém má na kontě 448 branek a 552 asistencí.

37letý Američan vyprodukoval v 80 duelech tohoto ročníku 76 bodů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -