- Reklama -

Nové dresy Blackhawks pro Winter Classic 2015

- Reklama -

Už před pár měsíci oznámilo vedení NHL, že novoroční zápas Bridgestone NHL Winter Classic 2015 se bude konat na baseballovém stadionu Nationals Park ve Washingtonu DC, kde domácí Capitals vyzvou tým Chicago Blackhawks.
Zápasy Winter Classic se konají na otevřených stadionech a v USA jsou jednou z nejsledovanějších sportovních událostí roku. Velkolepá show je pro zúčastněné týmy prestižní záležitostí, což dokládají i speciální dresy, ve kterých mužstva do těchto zápasů nastupují.
Po Capitals odtajnilo dresy Winter Classic 2015 také Chicago ­ na rozdíl od modelu Washingtonu, jehož grafika kombinuje více různorodých prvků, se vedení Hawks rozhodlo pro bílý vzor připomínající historické dresy klubu ze sezóny 1957-58.
Oproti současnému modelu má dres jednodušší černý límec s bílým šněrováním, emblémy s nyní červeným písmenem C a dvojicí překřížených tomahawků se posunuly z ramenou na paže a jejich původní místo nahradil znak Winter Classic 2015 v národních barvách Spojených států.
2015 Winter Classic
Rukávy a spodní část dresu jsou pošity třemi pruhy v červené a černé barvě. Čísla na pažích a zádech jsou navržena v podobně jednoduchém fontu, jako tomu bylo u dresů týmu v padesátých letech. Na hrudi samozřejmě zůstává znak v podobě indiánského bojovníka, jenž představuje muže z kmene Černých jestřábů (Blackhawks). Kalhoty i stulpny jsou barevně i graficky identické se současnou výbavou hráčů Chicaga.
Nadcházející Winter Classic bude pro Chicago už druhým utkáním této prestižní série ­ v roce 2009 podlehli Blackhawks na domácím stadionu Wrigley Field Detroitu Red Wings poměrem 4:6. V minulé sezóně si na Wrigley Field zahrálo Chicago další zápas pod širým nebem, tentokrát v rámci NHL Coors Light Stadium Series porazilo Pittsburgh vysoko 5:1.
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -