- Reklama -

Nuda, hrozná nuda

- Reklama -

Domovy opustili minulou sobotu hned po zápase s Anaheimem a vrátili se do nich až dnes časně ráno. Dvanáct dnů na cestách, během kterých ale odehráli pouze pět utkání. Bluesmani už se nemůžou dočkat, až se jejich sportovní život vrátí do přímočařejších kolejí.
„Abych byl upřímný, je to dost velká nuda,“ přiznává trenér Ken Hitchcock. „Strašně málo času jsme věnovali hokeji. V životě jsem nezažil trip, při kterém bychom promarnili tolik času jako teď.“
Na začátku svého výletu si Bluesmani na volný program stěžovat nemohli, hned v sobotu se představili v Dallasu. Poté se přesunuli na západ Kanady. V pondělí nastoupili v Calgary, ve středu v Edmontonu a potom až v sobotu ve Vancouveru. Před závěrečným vystoupením v San Jose měli znovu dvoudenní pauzu.
„Ty dva dny volna na konci před zápasy v San Jose a Vancouveru byly milé,“ připouští obránce Colton Parayko a přidává zkušenost ze svého předchozího působiště. „Když jsem hrál na univerzitě, měli jsme dvoutýdenní výjezdy, během nichž jsme odehráli jen čtyři utkání.“
Na začátku sezóny trenéři i hráči série zápasů na soupeřových kluzištích většinou vítají, protože slouží k utužení kolektivu, v němž se po létě objevily nové tváře. V závěru základní části už jsou raději, když jdou častěji do akce a můžou se naladit na play off.
Nechuť k přespávání na hotelech je o to větší, čeká-li vás doma drobounké stvoření, které teprve nedávno vykouklo na svět. Své by o to mohl vyprávět Ryan Reaves, který se 3. března stal otcem.
„Díky bohu za videorozhovory, aspoň jim můžu zavolat a vidět je. Radši bych ale byl doma a držel malého v náručí, zvláště takhle na začátku života. Už se těším, až si ho budu moci pochovat, vyjít si s rodinou na procházku a odpočinout si. Hlavně vypadnout z hotelu,“ říká 29letý útočník v rozhovoru pro list St. Louis Post-Dispatch.
Pokud jde o výsledky, budou se Bluesmani vracet v relativně dobré náladě. Dallas, s nímž se přetahují o vedení v Centrální divizi, zdolali 5:4 po prodloužení. Soupeřům z Vancouveru (3:0) a San Jose (1:0) nedovolili skórovat. Spravili si tím náladu po duelech s Plameny a Olejáři, kterým sice pokaždé vstřelili čtyři branky, ale sami jich inkasovali sedm, resp. šest.
„Je před námi poslední zápas a chceme ho odehrát co nejlépe, než se vrátíme domů,“ hlásil před střetnutím se Žraloky Patrik Berglund. „Už se to zdá strašně dlouho, co jsme hráli proti Dallasu. Na zápasy s Calgary a Edmontonem bychom pochopitelně radši zapomněli, ale snad se nám podaří vrátit se na úspěšnou vlnu. Když zvítězíme, budeme se vracet s pozitivní bilancí 3-2.“
Porážka s Flames z minulého pondělí utnula šestizápasovou vítěznou šňůru. V pátečním zápase s Canucks ale můžou svěřenci Kena Hitchcocka pokračovat v nové sérii. O motivaci nemají nouzi: na Dallas, který se včera stal dalším postupujícím do play off, ztrácejí jen dva body.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -