- Reklama -

Osmistá výhra pro Quennevillea a sto bodů pro Kanea. Chicago porazilo Boston

- Reklama -

fb-chicagoDlouho to vypadalo, že se zdoláním stobodové hranice nebude mít vůbec žádný problém, nakonec se ale zapotil. Patrick Kane, jehož individuální zápisy v první polovině sezóny dávaly tušit, že by mohl nasbírat i nějakých 120 bodů, ve druhé půlce zvolnil a novináři s fanoušky začínali spekulovat, zda to vůbec bude stačit aspoň na stovku.
V posledních 11 duelech měl například Kane jenom 7 bodů (2+5). Od 2. března zaznamenal jen dva dvoubodové zápasy. V ostatních buď nebodoval vůbec nebo maximálně jednou. V nadcházejících čtyřech utkáních potřeboval na trojciferný výsledek nutně udělat čtyři body. Kaneovi se je povedlo získat za jediný večer! Bodové probuzení přišlo v pravý čas.
„Je to skutečně něco neobyčejného. Pořád sníte o dosažení této mety. Dokázat to v letošní sezóně před domácími fanoušky a jen několik zápasů před koncem základní části soutěže je doopravdy výjimečný zážitek,“ uvedl Kane.


Chicago v nedělním odpoledním zápase přehrálo v United Centeru Boston 6:4 a Kane se na výsledku podílel čtyřmi body. Tři góly dal a na další nahrál. Jeho parťák z útoku Artěmij Panarin bodoval také čtyřikrát, jen v obráceném gardu – k jedné nahrávce přidal tři asistence.


Lídr kanadského bodování se poprvé prosadil v 19. minutě při hře čtyři na čtyři. Soupeři ve vlastní obranné třetině šikovně vypíchl kotouč a vyrazil vstříc Tuukku Raskovi. Překonal ho elegantním bekhendovým blafákem. Další trefu přidal americký útočník hned v první minutě druhé třetiny, kdy poslal do sítě nádhernou zpětnou přihrávku Artěma Anisimova.
Po čtvrté brance Jonathana Toewse opustil bránu Bruins Tuukka Rask a nahradil jej Jonas Gustavsson. Ani ten však neudržel domácí na uzdě dlouho. Tři minuty a 17 sekund po vystřídání ho překonal po Kaneově přihrávce popáté v zápase Panarin, v čase 34:16 s v situace dva na jednoho si Kane hodně hlasitě klepnul hokejkou o led Panarinovi o přihrávku, puk zakrátko dostal a z voleje zkompletoval hattrick.
Už předešlé trefy ukazovaly velkou radost útočníka Chicaga, tahle ale přinesla něco navíc. A nešlo jen o čepice na ledě na znamení hattricku. Kane právě dosáhl 100. bod v sezóně. Poprvé v devítileté kariéře v NHL. Současně je také první stobodovým hráčem Chicaga od dob Jeremyho Roenicka, jenž nasbíral 107 bodů v sezóně 1993-94.


Jelikož druhý muž produktivity Jamie Benn z Dallasu ztrácí pár zápasů před koncem už dvanáct bodů, dá se říct skoro s jistotou, že se Kane stane prvním Američanem v historii ligy, který získá Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče základní části.
Vysoké vedení 6:0 Chicago ukolébalo. Domácí pak zbytečně pustili hosty do utkání a ti z něj ještě udělali drama! Šestnáct sekund před druhou sirénou snížil na 6:1 David Pastrňák, jenž zakončil samostatný únik, do kterého jej vyslal David Krejčí.
Jen jedenáct sekund po něm vstřelil druhý gól Patrice Bergeron! Stejný hráč ve třetí herní části přidal další gól a asistenci u trefy Brada Marchanda, víc už hosté s výsledkem udělat nesvedli. „Musíme se o hodně zlepšit. Dnes jsme si to prohráli chybami v úvodu zápasu. Dali jsme soupeři příliš mnoho prostoru. A to si nemůžeme dovolit,“ prohlásil Bergeron.
Triumf 6:4 znamená 800. vítězství v NHL pro trenéra Chicaga Joela Quennevillea. „Tohle bylo trošku divočejší, než by člověk v určité fázi zápasu čekal. Ale celkově mohu říct, že jsem měl štěstí na to, že jsem trénoval výborné týmy. Žádný ale asi nebyl lepší než ten současný,“ řekl Quenneville.

- Reklama -


Foto: Icon Sportswire a Twitter Blachawks

Z krátkých videoukázek je dobře patrné, jak si Kane s Panarinem nedělní zápas proti Bruins užívali

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -