- Reklama -

PAMÁTNÉ OKAMŽIKY MS: Moravcův gól završil zlatou éru českého hokeje

- Reklama -

„Sihvonen. Patera ho zastavil a můžeme jít dopředu ve třech. Moravec… David Moravec… Góóól! Vítej, zlatý hattricku. Jsme potřetí za sebou mistry světa!“ Takto okomentoval prodloužení finálového zápasu na světovém šampionátu v roce 2001 Robert Záruba. Po Moravcově trefě Češi porazili Finsko 3:2 a usedli potřetí za sebou na světový hokejový trůn.
Seveřané přitom vedli po gólech Linda a Ylönena už 2:0. Tým kapitána Roberta Reichla se ale v poslední třetině heroicky zvedl a díky brankám Martina Procházky a Jiřího Dopity vyrovnal.
Největším hrdinou a miláčkem národa se však stal autor vítězného gólu. „Jezdil jsem na besedy, i marketinkově jsem to zúročil. Byl jsem na billboardech na Radegast, dokonce mě chtěli, abych nafotil reklamu na spodní prádlo. Odmítl jsem,“ svěřil se Moravec o několik let později médiím.
Tři tituly mistrů světa v řadě se předtím podařilo získat jen Kanadě a bývalému Sovětskému svazu. Svěřenci trenéra Josefa Augusty si tak svým počinem z přelomu tisíciletí zajistili přední místo v historii ledního hokeje.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -