- Reklama -

Panteři se začínají scházet. Několik hráčů Floridy už trénuje

- Reklama -

Na přípravný kemp si musí ještě pár dní počkat, několik hráčů Floridy už se ale sjelo do týmového tréninkového komplexu, kde individuálně trénují. Všichni si uvědomují, že začátek sezóny bude mimořádně důležitý. Panteři prohráli loni osm z dvanácti úvodních utkání sezóny a ztracené body jim pak po zbytek základní části citelně chyběly.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Máme silnou skupinu chlapů, kteří mohou hrát proti jakémukoli týmu v lize. Věřím, že příští rok něco dokážeme,“ řekl obránce Dmitrij Kulikov, který je ve čtyřiadvaceti letech služebně nejstarším Panterem. „Nechci dělat žádné předpovědi. Když se podíváme na loňskou sezónu, byly tam zápasy, které jsme mohli vyhrát. Ty ztracené body nás potom stály postup do play off.“
Kulikov má za sebou výbornou sezónu. Nasbíral 22 kanadských bodů (3+19), což je jeho osobní maximum. Oproti předminulé sezóně, kdy skončil na 26 záporných bodech v tabulce pravdy, se zlepšil ve všech směrech. Dostával také hodně času na ledě. Třešinkou na dortu uplynulé sezóny byla svatba a líbánky v Itálii a ve Španělsku.
Také zkušený centr Derek McKenzie, který strávil většinu léta rybařením se svými syny v Sudbury, věří, že Florida naplní vysoká očekávání. „Vždycky je náročné dostat se v polovině září do zápasové formy,“ říká. „Musíme udělat další krok. Nejde jen o mladé hráče. Každý musí něčím přispět. Od prvního dne se musíme chtít předvést každý večer.“
Stejné přání má útočník Dave Bolland, který se tři sezóny po sobě potýkal se zraněními. Na Floridu přišel až loni a odehrál jen 53 duelů. Bývalý šampión s Chicagem by se rád chytil od samého začátku sezóny. „Všechno je o psychice. Sám do toho chci jít a odehrát všech 82 utkání. Bude to náročné, ale snad na to budu tenhle rok připravený.“
Vincent Trocheck, který je na Floridě třetím rokem, ale obě předešlé sezóny prokládal zápasy NHL s farmou, by také rád odehrál všech 82 zápasů v hlavní soutěži. Už by si nerad odskakoval do Portlandu, kde si Panteři letos zřídili novou farmu.
„Každý rok si každý chlap chce vybojovat svůj post,“ říká dvaadvacetiletý Trocheck, jenž měl loni 7 branek a 15 asistencí. „Chci sem jen přijít, rozhýbat zadek a udělat cokoli, co po mě budou chtít, aby se ze mě stal hráč NHL na plný úvazek. Chci být dobrým Panterem,“ přeje si talentovaný mladík.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -