- Reklama -

Pavelec dovedl Jets k vítězství nad Calgary, Hertl asistoval u dalšího triumfu Sharks

- Reklama -

Ondřej Pavelec ve svém třetím utkání v nové sezóně NHL vychytal Winnipegu výhru 3:1 nad Calgary. Českého brankáře překonal pouze Mikael Backlund, který ve 4. minutě otevřel skóre zápasu. Asistenci u jeho trefy si připsal Michael Frolík. Pavelec sice inkasoval jako první, ale rychle se z toho oklepal a v dalším průběhu duelu už žádnou střelu Flames za svá záda nepustil. Kladenský odchovanec si připsal celkem 19 bezchybných zákroků.
Jeho protějšek Karri Rämö měl více práce, Jets ve svém prvním domácím utkání v letošním sezóně vyslali na finského gólmana 29 střel. V polovině utkání ho překonal Bryan Little a necelých 88 sekund před koncem základní hrací doby na něj vyzrál Dustin Byfuglien. V poslední minutě pak Blake Wheeler stanovil konečnou podobu výsledku ranou do prázdné branky při power play Plamenů.
I díky jedné asistenci Tomáše Hertla vyhrálo San Jose 2:1 na ledě New Jersey. Trenér Sharks Peter DeBoer mohl slavit vítězný návrat do svého bývalého působiště až po skončení samostatných nájezdů. Velkou radost mu v nich udělali Joe Pavelski s Brentem Burnsem, a také gólman Martin Jones, kterého překonal pouze Adam Henrique. Stejný hráč se necelé čtyři minuty před třetí sirénou postaral o vyrovnání na 1:1 a ukončil tak Jonesovu neprůstřelnost, která trvala 234 minut a 33 sekund. Dosavadní klubový rekord držel od roku 2014 Alex Stalock (178:55). Kalifornský celek letos ještě neprohrál a po čtyřech utkáních se vyhřívá na čele tabulky Západní konference.
Až ve čtvrtém zápase po příchodu na lavičku Toronta se kouč Mike Babcock dočkal první výhry. Po předchozích nezdarech s Montrealem, Detroitem a Ottawou jeho svěřenci konečně zabrali a vyhráli v Columbusu 6:3. Nerozhodný stav 3:3 zlomil v čase 44:00 Joffrey Lupul, další dvě branky Maple Leafs přidal Leo Komarov (jeho druhá trefa byla do prázdné branky), třemi asistencemi se předvedl Daniel Winnik. Nejaktivnějším hráčem Blue Jackets, kteří včera utrpěli pátou prohru v řadě, byl Scott Hartnell (1+1). Asistence kanadského křídelníka u branky Nicka Foligna byla zároveň jeho šestistým bodem v soutěži (1035 utkání, 601 bodů, 280+321).
Po třech předchozích zaváháních se z první výhry v ročníku radovali hokejisté Caroliny a Los Angeles. Hurricanes si z Detroitu odvezli dva body za vítězství 5:3, Králové doma přehráli Minnesotu 2:1 v prodloužení. Nejnebezpečnějšími hráči Caroliny byli Eric Staal a Kris Versteeg, oba útočníci si vylepšili svoje statistiky o tři body (oba 1+2). Gólem a asistencí oslavil svou premiéru v NHL jejich jednadvacetiletý spoluhráč Brock McGinn.
V nočním utkání v Staples Center excelovali brankáři Jonathan Quick a Darcy Kuemper (37/35), oba během 60 minut inkasovali jen jednou. Prvně jmenovaný předvedl 25 zákroků a přišel si na něj pouze Mikko Koivu, jenž v úvodu třetí části vyrovnal na 1:1, když dorážkou z bezprostřední blízkosti potrestal vyloučení Nicka Shorea. Domácí vedli od 22. minuty brankou Tylera Toffoliho. Nastavení ukončil prudký švih Anže Kopitara z hranice mezikruží. Trenér Wild Mike Yeo si kvůli domnělému ofsajdu vyžádal posouzení sporné situace u videa, ale rozhodčí gól slovinského kanonýra uznali.
Trenér Colorada Patrick Roy si ve čtvrtek sezval hráče na uzavřený mítink a pořádně jim vyčinil mimo jiné za mizernou defenzivu. Avalanche, jež inkasovali ve třech utkáních 14 branek, si jeho slova vzali skutečně k srdci a porazili Anaheim 3:0. Gólman Avs Reto Berra zneškodnil všech 35 střel soupeře a byl vyhlášen první hvězdou večera. Vítěznou branku utkání vsítil Nathan MacKinnon pouhých 53 sekund po úvodním buly. V druhé části překonal Frederika Andersena Jack Skille, v poslední minutě pojistil úspěch hostů John Mitchell střelou do prázdné branky. Ducks ještě v nové sezóně nevyhráli a ve třech ze čtyř utkání nevstřelili ani gól.


Bude vás zajímat:


St. Louis přežilo závěrečný nápor Vancouveru a odvezlo si z Rogers Areny těsné vítězství 4:3. Jori Lehterä, Alexander Steen a Robert Bortuzzo zařídili Blues slibný náskok 3:0, který v 33. minutě korigoval Brandon Sutter. Pro forvarda Kosatek to byla 100. branka v soutěži. V úvodu třetí části vrátil hostů tříbrankového vedení Kyle Brodziak. Domácí se však nevzdali a závěr zápasu zdramatizovali trefami Jareda McCanna a Daniela Sedina. Vyrovnat už ale nestihli.
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -