- Reklama -

Pavelec ve Winnipegu osiřel, v kabině se česky nepobaví

- Reklama -

V první sezóně v Atlantě se Ondřej Pavelec potkal v šatně s Robertem Holíkem. Poté mu nějakou dobu dělal parťáka Pavel Kubina. Pár měsíců prožil po boku Radka Dvořáka. Jenže po přestěhování klubu do Winnipegu v roce 2011 nezůstal z Čechů (ani Slováků) nikdo. Tenhle stav vydržel dvě sezóny. V  červnu 2013 se členem Jets stal Michael Frolík, letos v únoru ho následoval další bývalý Kladeňák Jiří Tlustý. Do nadcházející sezóny však Pavelec vstupuje znovu bez podpory ze strany krajánků.
„Poprvé v kariéře jsem se probojoval do play off a hned u toho byli mí dva nejlepší kamarádi. Bylo to úžasné. To se povede asi jenom jednou za život,“ vzpomene reprezentační brankářská jednička na minulý vydařený ročník v podání Tryskáčů. „Budou mi chybět.“

Frolík se brzy po otevření hráčského trhu upsal na pět let Calgary, které mu vypsalo šek v celkové výši 21,5 miliónu dolarů. Tlustý hledal novou práci mnohem déle, až minulý týden získal v New Jersey roční angažmá za 800 tisíc dolarů.
„Je škoda, že tu nemůžou být, ale vím, že takový je hokejový byznys,“ posteskne si Pavelec. „Byly roky, kdy jsem tu měl někoho z Čechů nebo Slováků, což bylo příjemné, protože jsme mohli zajít na večeři a promluvit si společnou řečí. Byly ale rovněž doby, kdy tu nebyl nikdo.“
Taková bude i příští sezóna. Český gólman a celý tým Jets si do ní po loňském postupu a vyřazení od Anaheimu hned v úvodním kole (0-4 na zápasy) ani nemůžou klást nízké cíle. „Musíme se pokusit být ještě lepší, dostat se zase dál. Půjdeme den po dni a uvidíme, jak se nám bude dařit.“


Mohlo by vás zajímat:


Sám Pavelec by rád předváděl výkony, které ho zdobily v závěru základní části, kdy si znovu přisvojil post vládce winnipežského brankoviště, o který na nějaký čas přišel na úkor Michaela Hutchinsona.
„Chytat může jenom jeden, takže o místo se vždycky strhne boj. Nejinak tomu bude i tentokrát a je to dobře. Když na sebe budeme tlačit, udělá to lepšího brankáře z obou dvou. Docela se na to těším,“ říká.
Do přípravy vykročil kladenský odchovanec správnou nohou. Ve včerejším exhibičním utkání s Minnesotou během čtyřiceti minut ani jednou neinkasoval a byl vyhlášen třetí hvězdou večera. Při jediném gólu, jenž padl v páté minutě nastavení z hole obránce Divochů Matta Dumby, už stál mezi tyčemi mladý Connor Helleybuck.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -