- Reklama -

Philadelphia Flyers: Michael Del Zotto volá po vyrovnanějších výkonech

- Reklama -

Chloubou sestavy Flyers je již několik let skvělá útočná dvojice Jakub Voráček – Claude Giroux. Loni skončili oba v první desítce bodování. V létě mužstvo moc neposílilo, několik nových tváří ale získalo. Za zmínku stojí hlavně obránci Radko Gudas (dříve Tampa Bay) a Jevgenij Medveděv (dříve Ak Bars Kazaň, KHL). Šanci má prý dostat také osmnáctiletý Ivan Provorov (Brandon Wheat Kings, WHL), sedmička letošního draftu. Hlavní změna se ale udála na postu trenéra.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po několika rychlých vyhazovech přichází na lavičku Letců nadějný mladý trenér z univerzitního prostředí Dave Hakstol. Sedmačtyřicetiletý kouč trénoval posledních devět let Univerzitu ze Severní Dakoty a dosahoval s ní výborných výsledků. Ve Philadelphii věří, že jejich mužstvo pozvedne.
„Slyšel jsem o něm jen dobré zprávy,“ řekl mladý obránce Michael Del Zotto. „Doslechl jsem se, že je vznětlivý chlap, má rád tempo hokej a taky vítá, když jeho obránci chodí do skrumáží a jsou v pohybu, což je přesně můj styl.“
Právě Del Zotto byl jedním z mála světlých momentů na modré čáře Flyers. Ve Philadelphii, kam přišel loni, znovu nastartoval svou vadnoucí kariéru, když posbíral 32 bodů (10+22), což je jeho nejlepší bodový výsledek od sezóny 2011-12 (41 bodů, 10+31).
„Byl jsem skutečně spokojený s tím, jak se mi v sezóně dařilo, zvláště v její druhé polovině,“ řekl pětadvacetiletý hokejista. „Byla to pro mě trochu jiná role, hrát v první obranné dvojici proti nejlepším hráčům soupeře, současně chodit na oslabení. Byla to příležitost, která mi umožnila dokázat, že se lidé mýlili, když si mysleli, že neumím hrát dozadu.“
Zlepšené výkony některých hráčů ale nemusí znamenat nic, pokud tým Flyers znovu nepostoupí do play off. Zvlášť když má klíčové opory Jakuba Voráčka i Claudea Girouxe (oba společně s Del Zottem na spodním snímku) v nejlepších hokejových letech. Protivníci totiž posilovali. Pittsburgh ulovil Phila Kessela, Washington T.J. Oshieho a Justina Williamse, newyorské týmy byly skvělé už v minulé sezóně.

Konkurence na východě bude opět vysoká a Philadelphia se bude muset hodně snažit, aby se nakonec protáhla do vyřazovacích bojů. Hlavní změnou k lepšímu musí být vyrovnanost. Letci měli příliš mnoho období, ve kterých vyhrávali, ale pak je vystřídala období, kdy zbytečně prohrávali. Del Zotto volá po konzistenci.
„Když se podíváte na naše zápasy, hráli jsme někdy velmi dobře proti vysoko postaveným soupeřům, pak jsme ale nedokázali být konzistentní a hráli jsme špatně proti týmům ze spodku tabulky, to se musí změnit,“ zdůraznil Michael Dell Zotto.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -