- Reklama -

Philadelphia strádá. Pomůže přesun Voráčka k jiným parťákům?

- Reklama -

Na obhajobu pátého místa v ligových statistikách může Jakub Voráček zapomenout, po čtvrtině sezóny má na kontě pouze jednu branku a osm nahrávek. Při stejném tempu by na konci základní části neměl ani polovinu loňských 81 bodů.
Stejně jako českému útočníkovi se vede celému mužstvu, takže k dnešnímu dni jsou Flyers nejhůře zakončujícím týmem celé ligy. V posledních dvou utkáních s Ottawou a San Jose neskórovali vůbec. Trenéra Davea Hakstola to před dnešním zápasem s Carolinou přimělo k razantnímu kroku, roztrhl od sebe stálé parťáky Voráčka s Claudem Girouxem.
Po Girouxově boku zůstane Brayden Schenn (jen se přesune na pravé křídlo), místo na druhé straně kapitánovy formace nově obsadí Michael Raffl. Voráček bude hledat společnou řeč s Pierre-Edouardem Bellemarem a Chrisem VandeVeldem.
„Nejsem naštvaný, jsou to skvělí hokejisté,“ říká kladenský rodák. „V minulé sezóně jsem s nimi odehrál několik střídání a docela nám to šlo. Snad se nám povede i v pondělí. Cíl je jasný, aby dalo mužstvo nějaké góly. Ve dvou zápasech jsme nedokázali skórovat, tak trenér rozložil síly. Taková je základní myšlenka.“
Než se ve druhé půli minulého týdne Flyers zanořili do bahna střelecké impotence, Voráček prožil dvě světlejší chvilky. 14. listopadu právě proti Hurricanes se mu poprvé v sezóně podařilo rozvlnit síť a navrch přidal asistenci, o tři dny později zaznamenal dva body také v duelu s Los Angeles.
„Je to Jake Voráček, všichni v lize vědí, o jakého hráče jde,“ těší se na spolupráci Bellemare. „Bude to neuvěřitelný pocit začít zápas po boku takového hokejisty jako on.“
Kouč Hakstol prozrazuje, jaké má představy o vzájemné souhře nově utvořeného tria: „Důležité bude držení puku. To je Bellyho a Vandyho styl, zvláště v útočném pásmu. Myslím, že těmhle třem by to dohromady mohlo jít.“
Branky ale padají po střelách. V zápase se Senátory jich Philadelphia vyslala 34 do prostoru vymezeného tyčemi, dalších 29 zablokovali soupeři a šestnáct kotoučů skončilo mimo.
„Pokud dneska vystřelíme na bránu zase 81krát, pravděpodobně dáme aspoň jeden gól,“ tvrdí Hakstol v rozhovoru pro CSNPhilly.com. „Možná dokonce dva nebo tři. Musíme se však zamyslet nad tím, jakým způsobem jsme v Ottawě dostali první tři branky (z přečíslení). Neříkám, že jsme tam zahráli skvěle ofenzivně, ale předvedli jsme hodně dobrých věcí a nebyli za ně odměněni. Musíme být před brankou houževnatější.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -