- Reklama -

Play-off: Slova v Calgary téměř zapomenutá se nyní znovu probouzejí k životu

- Reklama -

„Byla to zábava. Připomnělo mi to zápasy play off.“ Útočník Calgary Curtis Glencross musel zamáčknout slzu v oku, když těmito slovy popisoval své zážitky z novoroční střetnutí s Edmontonem. V tomto klasickém klání, příznačně nazvaném „bitva o Albertu,“ zvítězili Plameny 4:3 po prodloužení.
Nicméně tento epizodní úspěch nemůže zastřít fakt, že na úsvitu roku 2015 jsou hráči jako Curtis Glencross pomalu vymírajícím druhem. Kanadský forvard je společně s kapitánem týmu Markem Giordanem jediným hráčem na soupisce Plamenů, který s tímto mužstvem pamatuje vyřazovací boje. Postupové pozice se v minulých pěti letech staly pro Calgary něčím nedostižným.
Přinese rok 2015 konečně kýženou změnu? Kanadskému klubu patří momentálně 9. místo v Západní konferenci, ale bodově je na tom stejně jako Vancouver, San Jose a Winnipeg, tedy týmy, které si pro sebe uzurpovaly poslední tři postupové pozice. Jen pro porovnání – loni v tutéž dobu byly Plameny až na 13. místě s již propastnou ztrátou 15 bodů na play off.
Přitom ještě nedávno procházel kanadský celek nejhorší krizí, jaká ho v letošním ročníku postihla. V polovině prosince prohrál osm utkání po sobě a už už to vypadalo, že léta bídy a odříkání budou nadále pokračovat. Jenže Plameny byly znovu vzkříšeny v posledních dnech roku 2014 a čtyřmi vítězstvími v řadě se bleskově vrátily do hry. Dvakrát dokázaly porazit rivaly z Edmontonu, dvakrát si vyšláply i na obhájce titulu z Los Angeles.
„Před námi je ještě hodně práce. Jak se bude blížit konec základní části, zápasy budou těžší a těžší. Čeká nás přestávka v době all-star víkendu, poté uzávěrka přestupů a nakonec závěrečná bitva o play off. Líbí se mi nasazení a chuť, s jakou náš tým hraje. Nicméně počínaje brankáři, přes obránce až k útočníkům, všechny články naší sestavy se budou muset ještě o jednu až dvě úrovně zlepšit, abychom dokázali splnit naší misi,“ řekl trenér Bob Hartley.
„Nemáme tady mnoho hráčů, kteří by měli bohaté zkušenosti se zápasy play off. Ale chceme si vyšlapat svojí vlastní cestu. Je to běh na dlouho trať a pokud si tento cíl nebudeme připomínat každý den znovu a znovu, mohou se všechny naše vyhlídky rychle rozplynout,“ dodal kouč Calgary.
„Jsme na lovu. Už jsme v polovině cesty a její druhá část musí být minimálně stejně tak dobrá, jako ta předcházející,“ řekl Glencross.
Foto: Icon Sportwire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -