- Reklama -

Podpora LGBTI+? Chicago se bojí o své hráče

- Reklama -

Hráči Chicaga nebudou během rozbruslení před nedělním zápasem proti Vancouveru nosit tzv. „pride“ dresy na podporu LGBTI+ komunity.

Organizace učinila toto rozhodnutí z obav o bezpečnost svých ruských hráčů a jejich rodin, které stále žijí v Rusku.

Rozhodnutí se týká Nikity Zajceva, Antona Chudobina a Philippa Kurasheva, kteří jsou Rusy anebo mají rodinné vazby na tuto zem.

Přes poslední víkend tyto speciální dresy nosili Nikolaj Knyžov a Alexander Barabanov ze San Jose. Odmítal si jej však obléct James Reimer (psali jsme ZDE) a před ním učinil tuto volbu i zadák Flyers Ivan Provorov.

- Reklama -

Středeční rozhodnutí Chicaga se střetlo s kritikou. Místní novinář Mark Lazerus rozumí argumentům týmu, ale rozhodnutí by nechal na hráčích. Minimálně by měli mít možnosti vyjádřit svou podporu individuálně.

„Myslím, že v této chvíli by nemělo být nic překvapujícího, ale stále jsem v němém úžasu z rozhodnutí Blackhawks,“ napsal novinář Scott Powers.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -