- Reklama -

Přestože Avs v úvodu sezóny tápou, Patrick Roy zůstává pozitivní

- Reklama -

Loni předvedli hokejisté Colorada pod novým koučem Patrickem Royem parádní jízdu. Jejich výkony patřili k největším překvapením. Avs v dlouhodobé části NHL poráželi jednoho soupeře za druhým a po třech promarněných letech postoupili do play off. Z bojů o nejcennější hokejovou trofej sice vypadli hned v prvním kole, ale až po sedmizápasové bitvě s Minnesotou.
Do letošní sezóny vstupovalo mužstvo z Denveru s odhodláním dojít mnohem dál. Zatím to tak ale nevypadá. Laviny mají po 16 zápasech bilanci 4 výhry a 12 porážek a jsou jen stínem týmu, který zakončil loňskou základní část jako třetí nejúspěšnější tým celé ligy.
V aktuálním pořadí tabulky Západní konference figurují Avs na předposlední příčce, šéf střídačky denverského týmu ale nepropadá panice a věří, že minulá sezóna nebyla pouhým výkřikem do tmy. „Je pravda, že zatím to podle výsledků na super sezónu nevypadá, ale stále jsme teprve na začátku,“ uklidňuje fanoušky Patrick Roy.
V minulosti už se mnohokrát stalo, že tým po vydařené sezóně prožil velký výkonností pád, potkalo to opakovaně i leckteré šampióny Stanley Cupu. „V dubnu jsme prožívali euforii z postupu do play off. Kdo by byl tehdy řekl, že o šest měsíců později budeme řešit takové problémy,“ konstatuje poslední držitel Jack Adams Award (nejlepší trenér NHL).
Během letní přestávky opustilo Avalance hned několik hráčů (P.A. Parenteau, Matt Hunwick, Andre Benoit, Cory Sarich, Brad Malone, David van der Gulik). Byl mezi nimi i Paul Stastny, který podepsal smlouvu v St. Louis. Americký forvard sice patřil k dlouholetým oporám klubu, ovšem jeho ztrátu se podařilo managementu klubu solidně nahradit.
Největším úlovkem byl Jarome Iginla, od kterého se čekalo, že dodá do jednoho z prvních dvou útoků pořádnou porci gólů. Bývalý útočník Calgary, Pittsburghu a Bostonu však tyhle prognózy prozatím nenaplňuje, v 16 utkáních vstřelil jen dvě branky. Stejný počet puků poslal za záda soupeřových gólmanů také Daniel Briere, jenž přišel do Colorada po sezóně strávené v Montrealu.
„Od našich prvních dvou útoků čekám rozhodně víc. S tím musíme něco udělat. Dobrá zpráva je, že jsme čím dál lepší ve hře pět proti pěti,“ uvedl Roy v rozhovoru pro list Denver Post.
Muž přezdívaný Svatý Patrick připouští, že ho současná hra Avalanche směrem dopředu trochu znervózňuje, věří však v brzké zlepšení.
„Co se týká naší ofenzivy, existuje několik věcí, ve kterých bychom se mohli zlepšit. Mám na mysli tlačit se před branku soupeře a hrát v její blízkosti mnohem jednodušeji. Myslím si, že i hráči jsou si toho vědomi. A když začneme dávat góly v určitých částech zápasu, jako třeba na začátku nebo na konci třetin, tak nám to pomůže a dodá nám to sebevědomí. Vidím to stále pozitivně.“
Foto: Letartean/ Licence Creative Commons

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -