- Reklama -

Přesun na levé křídlo Voráčkovi prospěl, Skinner dal v několika dnech druhý hattrick

- Reklama -

Dva hrdiny měl úterní večer ve Philadelphii. Ve snaze probudit Jakuba Voráčka (na snímku) přesunul trenér českého forvarda na levé křídlo do druhé formace a tento tah se ukázal jako geniální. Voráček zaznamenal druhý gól v sezóně, k němuž přidal dvě asistence. Na druhé straně pálil Jeff Skinner jako o život. Po hattricku do sítě Anaheimu z předminulého utkání dal znovu tři góly, Carolině to ale přineslo jen bod.
Voráček byl usazen nezvykle na levé křídlo formace se Seanem Couturierem a Waynem Simmondsem. „Bude to nová výzva a samozřejmě trochu jiné načasování,“ řekl před zápasem. „Musíme se přizpůsobit a najít způsob, jak být produktivní jako celý útok.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Noví spoluhráči měli ve Voráčka důvěru. „Jake je Jake. Je to sympatický chlap, přejete mu to nejlepší. Určitě dá gól a pak jich přidá ještě aspoň dvacet,“ hecoval českého útočníka Wayne Simmonds.
Voráček se opravdu trefil. Teprve podruhé v sezóně. Stejně jako u premiérové trefy šlo i tentokrát o zdařilou teč. Radko Gudas nahodil puk před bránou a Voráček jej tečí dostal za záda Eddieho Läcka. Bylo to na začátku druhé třetiny a domácí tak srovnali na 1:1. Voráčkova druhá trefa ve 31 zápasech přišla opět proti Carolině.
„Asi to nepřizná, bude mluvit o vítězství týmu, ale v jeho tváři je vidět úleva,“ prozradil na adresu českého spoluhráče Simmonds.
Hurikáni šli zásluhou produktivního Skinnera znovu do vedení, ale Flyers ještě do konce druhé třetiny obrátili na 3:2. U třetí branky asistoval Couturierovi Voráček. Mnohem hezčí byla nahrávka při rozhodujícím momentu. Hurricanes ve třetí třetině srovnali, o druhém bodu pro domácí rozhodla Philadelphie v nastaveném čase při hře tři na tři.
Voráček se Shaynem Gostisbeherem ujeli v přečíslení dva na jednoho a kladenský odchovanec vyřešil tuto situaci typicky česky. Krásným pasem za obránce Johna-Michaela Lilese dostal Gotisbeherea do pozice, ze které bylo snadné skórovat.

„Ohromná přihrávka,“ ocenil střelec, který jako nováček letos odvádí skvělé výkony. „Voráček není jedním z nejlepších hráčů v NHL pro nic za nic.“
„Myslím, že jako útok jsme měli dobrý zápas,“ komentoval svůj výkon skromně Čech přesunutý na levé křídlo. Pro srovnání loni měl Voráček po 31 zápasech na kontě 38 bodů a rval se o čelo ligové produktivity, letos je po stejné době na polovině, bodů má 19 (2+17).
„Je to ale jen jeden zápas. Zítra se musíme vrátit do práce a být stejně dobří proti Vancouveru,“ dodal šestadvacetiletý forvard.
Dalším hrdinou večera byl útočník hostů Jeff Skinner, jenž dal během tří utkání dva hattricky. Dohromady šlo přitom teprve o jeho čtvrtý třígólový zápas v kariéře.
„Jeho úroveň bojovnosti je velmi dobrá,“ pochválil svého hráče trenér Bill Peters. „Je dobrý na puku, umí se tlačit na bránu. V ofenzivě se vyplácí. Bavili jsme se o tyčkách, které poslední dobou často trefoval. Najednou mu to tam začalo padat. Snad mu to vydrží co nejdéle,“ přeje si kouč.
Výsledkový servis
Video: sestřihy z utkání – 15. prosinec
České góly: úterý 15. prosince
Video: hattrick Jeffa Skinnera
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -