- Reklama -

USA opět sázejí na mládí, do Ostravy přivezou i Eichela

- Reklama -

Největší hvězdy univerzitní NCAA Jack Eichel (na titulní fotografii) a milujeme-msJimmy Vesey si budou moci prohlédnout industriální Ostravu. Oba Američané obdrželi pozvánku na květnový hokejový šampionát.
Osmnáctiletý Eichel, očekávaná dvojka červencového vstupního draftu NHL, svou přítomnost v České republice již potvrdil. Útočník Boston University se letos stal teprve druhým nováčkem, jenž dokázal získat Hobey Baker Award, každoročně udělovanou trofej pro nejlepšího hráče amerického univerzitního mužstva. Před ním se to podařilo pouze Paulu Kariyaovi v roce 1993.
Eichel se v této sezóně do statistik zapsal 71 body (26+45), jež nasbíral ve 40 utkáních.
Jednadvacetiletý Vesey, který už tři sezóny hájí dres Harvard University, zaznamenal ve 37 zápasech 58 bodů (32+26). Draftován byl v roce 2012 Nashvillem.
Na soupisce výběru USA pro mistrovství světa by se měli z NCAA objevit ještě útočník Dylan Larkin (Michigan) a obránce Mike Reilly (Minnesota).

Jimmy Vesey

Nevyzpytatelné mládí se pokusí ukočírovat Todd Richards, jenž byl v pondělí oficiálně jmenován hlavním koučem amerického celku. Osmačtyřicetiletý rodák z Minnesoty, jenž letos dohlížel na lavičku Columbusu, se objeví na mezinárodním turnaji v roli trenéra již potřetí. Jeho asistenty budou Dan Byslma a Greg Carvel.
Trenérské trio nečeká nic snadného. Svou účast na šampionátu již odmítl James van Riemsdyk (Toronto) či Brandon Dubinsky (Columbus). A o angažování hvězd typu Jonathana Quicka si může organizace USA Hockey nechat jen zdát.
Mnohem nadějněji to naopak vypadá s příletem obránců Justina Faulka (Carolina), Johna Moorea, Connora Murphyho (oba Arizona) a útočníků Marca Arcobella (Arizona), Jeremyho Morina (Columbus) a Stevea Mosese (Jokerit Helsinki, KHL), který podepsal v dubnu roční smlouvu s Nashvillem.
USA se představí hned v zahajovacím utkání ostravské části šampionátu, 1. května se od 16:15 postaví týmu Finska. Mezi největší šlágry celého turnaje pak budou bezesporu patřit jejich souboje s Ruskem (4. května) a Slovenskem (12. května).
Titulní foto: Fred Kfoury III/Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -