- Reklama -

První zápas, první gól. Jack Eichel mohl s Buffalem slavit

- Reklama -

Jack Eichel odškrtává na cestě do NHL jednu položku za druhou. Druhé místo na draftu. Profesionální kontrakt. Vývojový kemp pro nováčky. Turnaj talentů. První tréninky s týmem Sabres a teď i první přípravný zápas. A v něm první gól. A hned vítězný gól!

„Je to pro nás jako pro celý tým nás další krok,“ řekl už v předvečer zápasu v Minnesotě. „Je to vzrušující, první přípravné utkání, začátek něčeho nového. Myslím, že se na to všichni těšíme. Já osobně se hodně těším. Chci prostě jít, tvrdě makat a dělat všechno proto, abychom byli úspěšní.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V pondělí 21. září si začal odškrtávat další debuty. První střídání, velmi brzo první minusový bod. Nakonec ale premiérový bod, premiérová branka a hlavně první vítězství. První dojem zanechal Jack Eichel rozhodně výborný. Nejen fanoušci Buffala museli být spokojení.
Po dvou třetinách byl stav 2:1 pro domácí Minnesotu. Ve 42. minutě však srovnal Matt Moulson a čtyři minuty po něm přišel velký okamžik Eichela. Americký forvard převzal při hře ve vlastním oslabení přihrávku od obránce Codyho Fransena a vyrazil do brejku. Při zakončení prokázal dostatek trpělivosti, počkal si, až mu brankář Darcy Kuemper uvolní prostor mezi nohama a vystřelil.
„Brankáři jsou dnes hodně velcí a atletičtí, snažíte se je rozhýbat a najít místo kam poslat puk,“ vysvětloval rodák z North Chelmsford, stát Massachusetts. „Naštěstí se mi to povedlo,“ doplnil jedním dechem.

Hezky moment přitom předvedl už v úvodní třetině, kdy zatáhl kotouč do útočného pásma a pěknou kličkou obešel obránce Jasona Spurgeona. Šance z toho nakonec nebyla, nicméně fanoušci měli možnost se přesvědčit, co v osmnáctiletém mladíkovi dřímá za potenciál.
„Má všechno, o čem jste v souvislosti o něm slyšeli,“ potvrdil obránce Minnesoty Wild Ryan Suter. „Stabilní, vysoký, velký dosah rukou, bruslí s hlavou nahoře, umí hru zpomalit. Výborný hokejista!“
Pořád se má ale taky co učit. První gól dali domácí v okamžiku, kdy byla pětka Sabres včetně Eichela zbytečně dlouho na ledě a už neměla síly. „Byl to pro mě poučný moment,“ přiznal po utkání sebekriticky opěvovaný talent.
Foto: Bart Hanlon
Vítězný gól Jacka Eichela v prodloužení přípravného utkání nováčků mezi Buffalem a Bostonem (14. září 2015)

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -