- Reklama -

Raději boj do poslední chvíle než jasné vítězství, říká Jágr

- Reklama -

Florida, Boston, Tampa Bay. Tři týmy s minimálními odstupy, které se v poslední době střídají na čele Atlantické divize podle toho, jak se zrovna komu zadaří nebo jak je pošle či nepošle do akce rozpis NHL. V úterý se do vedení vrátili Panteři, kteří porazili Montreal, zatímco Bruins a Lightning prohráli své zápasy se San Jose, respektive Torontem. Jenže už pozítří (dnes mají všichni tři rivalové pauzu) může být všechno zase jinak.
Podle Jaromíra Jágra není vyrovnanost a dramatický závěr základní části na škodu, právě naopak.
„Z vlastních zkušeností vím, že vyhrát divizi je sice milé, ale hlavní je, abyste vstupovali do play off ve velice dobré formě,“ říká český útočník, který se na včerejší výhře 4:1 nad Habs podílel nahrávkou na poslední gól. Jednalo se o Jágrovu 1111. asistenci v NHL.
„Viděl jsem hodně mužstev, která získala divizní titul pět nebo deset zápasů před koncem, nechala odpočívat hráče a potom se v prvním kole play off trápila. Nebyli připraveni nastoupit proti týmům, které bojovaly do poslední chvíle, aby se do play off dostaly. Vyhrát divizi je tedy dobré, ale na druhou stranu bych raději bojoval až do konce,“ říká 44letý veterán.
Až na Medvědy, kteří jsou o krůček napřed, zbývá prvním čtyřem mužstvům Atlantické divize do konce základní části odehrát dvanáct utkání. Čtvrtý Detroit se na konkurenci dívá už s výraznějším odstupem (momentálně šestibodovým) a bude mít spíš starosti, aby v dostizích s Philadelphií získal poslední divokou kartu. Pokud tedy nedojde k něčemu neočekávanému, dva ze tří nahoře zmiňovaných celků se v úvodu vyřazovací fáze utkají o bytí a nebytí.
Jágr se rozhodně nemusí bát, že by jemu a jeho spoluhráčům chyběla v závěru sezóny motivace. S Bruins a Lightning se utkají příští týden na soupeřově ledě na závěr krátkého tripu. Ještě předtím čeká Pantery už vzpomínaný Detroit, což také nebude procházka růžovým sadem. Dvakrát si svěřenci Gerarda Gallanta budou moci vyzkoušet, jestli jsou schopni znovu zdolat Canadiens, třikrát změří síly s Torontem.
Bruins jsou asi v nejobtížnější situaci, protože sedm z posledních jedenácti utkání neodehrají před vlastními fanoušky. Tento týden jsou na kalifornském turné, na začátku dubna je kromě jiného čekají „žhavá“ kluziště v St. Louis a Chicagu.
Lightning se také vrací domů až po víkendu. Po následných šesti vystoupeních v Amalie Aréně se v závěru základní části představí čtyřikrát venku.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -