- Reklama -

Rangers naslouchají nabídkám na svého gólmana, hladoví jsou i Žraloci

- Reklama -

Rangers začínají mít v brankovišti přeplněno a není proto divu, že chtějí svůj aktuální stav přetavit v úspěšný trejd.
Newyorčané mají k dispozici Henrika Lundqvista, Alexandara Georgieva a nově také nováčka Igora Šesťjorkina, který je považován za gólmanskou budoucnost Jezdců. Vyjmeme-li ze spekulací švédskou legendu, je jasné, na koho zbyl černý Petr.
Podle informací insidera Elliotta Friedmana bylo již klubům NHL oznámeno, že je Georgiev k mání.



„Mají v systému mnoho nadějných zadáků a brankáře nepotřebují. Týmy tak nabyly pocit, že to nebude levné,“ řekl Friedman během sobotního pořadu Hockey Night in Canada. „Pravděpodobně to bude stát útočníka, který je mladý a bude připravený hrát, případně k tomu bude mít blízko. (Rangers) nebudou naslouchat žádným nabídkám, které půjdou pod cenu.“
Georgiev zaznamenal v tomto ročníku bilanci 10-9-1, průměr 3,17 branky na utkání a úspěšnost zákroků 90,9 procenta. 23letý Rus s bulharskými kořeny se může stát v létě chráněným volným hráčem.

Rangers přitom nejsou jediným celkem, který bude mít před únorovou uzávěrkou přestupů napilno. Čilí jsou již údajně San Jose Sharks, kteří touží po výměnách, jež by jim pomohly vymanit se z krize a zalátat díru po marodícím kapitánovi.

Friedman uvedl, že Žraloci vidí tento ročník podobně jako sezónu 2014/15, kdy naposledy zmeškali vyřazovací boje.
„Po posledním roce, kdy se nedostali do play-off, šli v tom následujícím hned do finále Stanley Cupu. To je jejich nynější cíl pro další rok,“ poznamenal uznávaný expert. „Neplánují se zbavit žádného hokejisty z hráčského jádra, ale budou jednat o svých potenciálně nechráněných volných hráčích Brendenu Dillonovi a Melkeru Karlssonovi.“
Dalším mužstvem, které má rozvířit přestupové vlny, jsou také Anaheim Ducks. U nich ale Friedman žádné konkrétní jméno nezmínil.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -