- Reklama -

Rangers se zachránili v poslední chvíli

- Reklama -

Nejlepší tým základní části dělily od vyřazení už ve druhém kole play off necelé dvě minuty. V čase 58:19 pátého zápasu ale Jezdec Chris Kreider konečně našel recept na washingtonského Bradena Holtbyho a zařídil prodloužení. V jeho desáté minutě kapitán Ryan McDonagh rozhodl o výhře newyorského celku v poměru 2:1.
„Pořád ještě žijeme. Teď se bude hrát u nich a oni budou pod velkým tlakem,“ připomíná brankář Henrik Lundqvist přesun série do americké metropole, kde se bude v neděli hrát šesté utkání. „Pokusíme se toho využít. Jsem si jistý, že se sem nebudou chtít vracet k dalšímu zápasu.“


Hrálo se jinde:


Rangers by se pochopitelně doma ještě rádi představili, pokud možno v ještě lepším světle než včera. V pátém duelu totiž dlouho hrozilo, že Holtby si připíše další shutout. Po dobu dvou třetin se převaha svěřenců Alaina Vigneaulta výrazně promítala do počtu střel (28 ku 18), ale ne do skóre.
Bez poskvrnky zůstával i Lundqvist, změnila to až 51. minuta. A jak se stalo pro Capitals v této sérii pravidlem, nepostarala se o to žádná z jejich velkých hvězd, nýbrž hokejista z méně využívaných formací. Curtis Glencross dostal od obránce Matta Niskanena přihrávku do brejku a nadvakrát překonal Lundqvista.

„Odehráli jsme velice slušné utkání,“ zhodnotil později výkon všech svých svěřenců Barry Trotz. „Sebrali nám sice úvodních šest minut a tlačili na nás v přesilovce, ale potom jsme hráli velice dobře. Jen to proměňování šancí musíme zlepšit.“
Posledních dvanáct vystoupení Jezdců v play off skončilo jednobrankovým rozdílem. Newyorští hokejisté ale nechtěli, aby to tentokrát bylo v jejich neprospěch. Co nevyšlo v pěti lidech, vyšlo v šesti. Krátce po odvolání Lundqvista na střídačku se z vrcholu levého kruhu trefil Kreider. V nastavení potom při rozhodující akci Derek Stepan na stejném místě zvážil možnosti a místo přímé střely nabil ještě dojíždějícímu McDonaghovi.
„I když nám Holtby chytal jednu střelu za druhou, nebyli jsme frustrovaní,“ tvrdí Stepan, který si připsal asistence u obou domácích gólů. „Smířili jsme se s tím a pokračovali v tlaku. V předchozích zápasech nás to možná frustrovalo, ale dnes jsme byli pozitivně naladěni.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -