- Reklama -

Roman Polák se stěhuje z Toronta do San Jose

- Reklama -

Romana Poláka má v National Hockey League nového zaměstnavatele. Vedení Toronta ho v pondělí vyměnilo do San Jose. Kromě českého zadáka opouští Maple Leafs také útočník Nic Spaling, opačným směrem míří důrazný forvard Raffi Torres a práva volby ve druhých kolech draftu v letech 2017 a 2018.
„Roman je urostlý a fyzicky vybavený zadák s pravým držením hokejky, kterého jsme hledali. Je to také skvělý chlapík a výborný spoluhráč,“ sdělil generální manažer Žraloků Doug Wilson. „Spaling je univerzální a nedoceněný hokejista, který může tvořit a pomáhat ofenzivě.“
Kalifornský klub teď bude Polákovým třetím působištěm v nejslavnější hokejové soutěži světa. Úvod zámořské kariéry strávil Polák v organizaci St. Louis Blues, jejíž zástupci draftovali rodáka z Ostravy před dvanácti lety v šestém kole jako celkově 180. v pořadí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sezónu 2004-05 strávil v juniorské Western Hockey League (Kootenay Ice, 65 utkání, 5+18), následující rok odehrál v extraligových Vítkovicích (2005-06, 37 utkání, 0+1). Potom se vydal za Atlantik a na farmě v Peorii (AHL) bojoval o místo v kádru Bluesmanů.
V NHL začínal v ročníku 2006-07 a postupně se vypracoval v jednoho z klíčových beků soupisky St. Louis. Blues s ním sice v červnu 2011 podepsali pětiletou smlouvu za 13,75 miliónu dolarů, ale 28. června 2014 ho vyměnili do Toronta za švédského zadáka Carla Gunnarssona a volbu číslo 94 v draftu 2014.
Během necelých deseti sezón odehrál Polák v základní části NHL 535 utkání, ve kterých zaznamenal 101 bodů za 19 branek a 82 přihrávek. Na trestné lavici strávil 423 minut. Ve 25 zápasech play off přihrál na dvě branky.
Ostravský rodák přestupem do San Jose podstatně zvýšil své šance na účast v play off. Maple Leafs jsou aktuálně ve Východní konferenci poslední s osmnáctibodovou ztrátou na osmý Pittsburgh. Sharks, kde se Polák potká s Tomášem Hertlem, jsou na západě šestí.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -