- Reklama -

Rýsují se dvojice pro play-off. Penguins stojí nad propastí

- Reklama -

V Západní konferenci známe po úterním programu NHL všech osm postupujících. Na Východě je jedna vstupenka do play-off stále volná.

Na Západě si v úterý vítězstvím 3:1 nad Minnesotou zajistil účast v bojích o Stanley Cup Winnipeg, který tak ukončil naděje Nashvillu. Pokud by play-off začalo dnes, série prvního kola by vypadaly takto:

Vegas – Winnipeg
Edmonton – Los Angeles
Colorado – Seattle
Dallas – Minnesota

Na Východě přišlo Buffalo o matematickou šanci na postup, když prohrálo s New Jersey 2:6. Naopak Floridě pomohly úterní výsledky k zajištění místenky do play-off.

- Reklama -

Aktuálně pozici druhé divoké karty drží Isles, které ohrožuje s jednobodovou ztrátu Pittsburgh. Ten promarnil šanci udržet si osud ve svých rukou v úterním duelu s Chicagem, který prohrálo 2:5.

Nyní je tak v lepší pozici newyorský tým, který čeká už jen středeční zápas proti Canadiens. Penguins se představí taky už jen jednou – ve čtvrtek proti Columbusu. To už může být o jejich osudu rozhodnuté – Islanders stačí získat bod.

Pokud Pens nepostoupí, skončila by jejich série 16 účastí v play-off po sobě. Je to nejdelší aktivní série svého druhu v hlavních profesionálních soutěžích v Severní Americe.

Aktuálně vypadají dvojice prvního kola play-off na Východě takto:

Boston – NY Islanders
Toronto – Tampa Bay
Carolina – Florida
New Jersey – NY Rangers

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -