- Reklama -

S nulou tentokrát Bishop. Do druhého kola míří Tampa

- Reklama -

Dvakrát se v sérii mezi Lightning a Red Wings podařilo udržet čisté konto detroitskému Petru Mrázkovi. V klíčovém sedmém utkání ovšem utěsnil všechny skuliny jeho protějšek Ben Bishop. Americký gólman nasměroval 31 zákroky Tampu do druhého kola play off, kde na ni čeká Montreal.
„Ben převzal velení dnešního zápasu. Série měla sedm utkání a on převzal velení toho sedmého. Mrázek byl pod tlakem kvůli tomu, jak dobře chytá v sérii, a o Bishopovi se moc nemluvilo. Dnes o něm mluvit můžeme,“ vybídl novináře trenér Blesků Jon Cooper.
I přes absenci klíčových zadáků Niklase Kronwalla (suspendace) a Marka Židlického (zranění) svítila dlouho nula i v kolonce gólů, které inkasovali hosté. Změnila to až 44. minuta, kdy Ryan Callahan vyjel od zadního hrazení, nahrál do protějšího kruhu Braydonu Coburnovi a ten trefil horní roh Mrázkovy klece.
„Věděl jsem, že bude střílet z první, ale neviděl jsem puk a prošlo to do sítě. Byla to povedená střela,“ popisuje rozhodující akci Mrázek, kterého vyhlásili třetí hvězdou večera.
Nabídne také shrnutí celého zápasu: „Prvních deset minut jsme je hodně tlačili, stříleli jsme na branku, ale nedostali jsme se k žádné dorážce. Tenhle zápas byl o jednom gólu. My měli snad deset šancí a nedokázali skórovat, oni ho dali.“
Do detroitské sítě zamířil kotouč ještě jednou, minutu a čtvrt před koncem při power play hostů ho tam poslal Anton Stralman.


Rozpis druhého kola play off


S Montrealem, svým příštím soupeřem, se Lightning střetli loni hned v úvodním kole a byla z toho jasná porážka 0-4 na zápasy. Tým z jihovýchodu Spojených států věří, že historie se opakovat nebude.
„Tenkrát nás vyřadili ve čtyřech utkáních. V téhle sérii, abychom postoupili, jsme museli vyhrát tři ze čtyř zápasů. Myslím, že kluci se poučili, o hodně víc si věří,“ říká trenér Jon Cooper.
Kapitán Steven Stamkos to potvrzuje: „Všichni mluvili o tom, jak jsme loni nebyli připraveni, jací jsme byli mladí a nezkušení. My se letos nestarali o to, co kdo říká, byli jsme i mentálně připraveni na to, že chceme vyhrát. Tenhle tým se nikdy nevzdává, má svůj charakter a skvělé vůdčí jádro. Po téhle sérii jsme na tom ještě lépe.“
Páteční zápas v Montrealu ukáže, jak moc je to pravda.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -