- Reklama -

Schneider s Cammallerim dotáhli Devils k další výhře, Jágr posedmé za sebou nebodoval

- Reklama -

Brankář Devils si únavu nepřipouští. Cory Schneider věří, že když už se jednou cítí hráč dobře, chytí rytmus a daří se mu, únavu vůbec nenechá vstoupit do svých myšlenek. To je pro New Jersey dobrá zpráva, neboť Schneider bude hrát pro toto mužstvo ve zbytku sezóny klíčovou úlohu. Bez jeho výborných výkonů nemá tým z Newarku v boji o play off šanci.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V pondělí to bylo vidět. Schneider kryl všech 38 střel a vychytal svůj první shutout za tři měsíce. „Je to ten čas roku, kdy byste měli hrát co nejlépe,“ řekl brankář domácích. „Když se budu cítit dobře, potom mě tam budou dávat. Nemám s tím problém. Líbí se mi, jak moje hra vypadá, takže když na sebe zatlačíme, budu připravený, kdykoli mě budou potřebovat.“

Skóre utkání otevřel ve 13. minutě Scott Gomez, který ukořistil puk ve středním pásmu a lehkou bekhendovou střelou zaskočil brankáře Mike Smitha. Byl to Gomezův 473. bod v kariéře za Devils, čímž se zařadil na páté místo historických klubových tabulek před Roberta Holíka.
Zbylé dva zásahy obstaral nejlepší kanonýr mužstva Mike Cammalleri. Dvaatřicetiletý Kanaďan zvýšil v úvodu třetí třetiny na 2:0 šikovnou bekhendovou střelou, v závěru pak pečetil výsledek trefou do prázdné klece. Cammalleri se tak dostal v této sezóně už na 22 branek.
„Myslím, že jsme si v prvních dvou třetinách zasloužili lepší osud,“ zlobil se trenér poražených Mike Tippett. „Bylo tam pár pokažených míst v jinak povedeném zápase. Jejich hráči naše chyby využili. Zato my jsme se neprosadili z žádné vlastní příležitosti.“
Arizona je na předposledním místě Západní konference už bez šance na postup do play off. New Jersey možnost postoupit teoreticky stále má. Z jedenáctého místa ztrácí Ďáblové na osmý Boston osm bodů. Poslední čtyři zápasy vyhráli.
Bohužel stejně jako v sobotu proti Carolině ani v pondělí proti Arizoně se v barvách Devils neprosadil žádný Čech. Martin Havlát je už zhruba týden jen mezi zdravými náhradníky a nehraje vůbec. Patrik Eliáš a Marek Židlický sice nastupují, ale bodově se neprosadili. Ze všech nejhůř je na tom v posledních týdnech Jaromír Jágr.

- Reklama -

Česká legenda nebodovala v sedmém utkání po sobě, za což může také nízké nasazování. Jágr strávil proti Arizoně na ledě jen necelých třináct minut, což byl druhý nejnižší icetime mezi útočníky. Nové trenérské duo Stevens – Oates na nejstaršího hráče NHL nesází. Do 1800 bodů schází Jágrovi 16 bodů, které by musel nasbírat ve zbylých 21 zápasech.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -